Ексклюзиви
пʼятниця, 05 вересня 2008 12:30

Футболісти Гани судяться з видавцями та журналістами

Асоціація футболу Гани (GFA) подала до суду на канадського журналіста Деклана Хілла, який написав у своїй книзі "TheFix", що два матчі за участю збірної Гани на чемпіонаті світу з футболу 2006 року були договірними. У заяві GFA йдеться, що звинувачення Хілла мають кримінальний характер і підривають суверенність Гани, повідомляє AssociatedPress.

У книзі "TheFix" канадський журналіст написав, що результати як мінімум чотирьох матчів ЧС-2008 були сплановані заздалегідь синдикатом підпільних ставок Гонконгу, що підкуповує футболістів збірних Гани, Еквадору та України. Хілл стверджує, що перед початком гри групового турніру Італія - Гана (2:0), ігор 1/8 фіналу Бразилія - Гана (3:0), Англія - Еквадор (1:0) та ігри 1/4 фіналу Італія - Україна (3:0) голова синдикату повідомив йому точні або приблизні результати цих зустрічей.

Асоціація футболу Гани також подала до суду на видавця книги Хілла та на німецьке видання Spiegel, що опублікувало розгорнене інтерв"ю з автором "TheFix".

Президент Федерації футболу Еквадору Луіс Чірібога вимагає у президента ФІФА Зеппа Блаттера провести ретельне розслідування звинувачень Хілла. Федерація футболу України (ФФУ) поки не дала офіційних коментарів. Керівник прес-служби ФФУ Сергій Васильїв заявив, що можливість судового позову проти Хілла буде розглянута після вивчення книги.

"Lenta.ru"

Зараз ви читаєте новину «Футболісти Гани судяться з видавцями та журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути