четвер, 19 серпня 2010 12:30

Футболістам "Аякса" є про що шкодувати - голландська преса

Футболістам "Аякса" є про що шкодувати - голландська преса
У вівторок у першому матчі 4-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів київське "Динамо" розійшлося миром з амстердамським "Аяксом" - 1:1. Вашій увазі огляд публікацій голландської преси, присвячених цьому поєдинку.

De Verdieping Trouw. "Початок матчу склався зовсім не так, як хотілося б "Аяксу". У перші 15 хвилин голландські футболісти діяли надто скуто. Правда, варто відзначити, що захист гостей зі своїми обов'язками справлялася на "відмінно". Ні Шевченко, ні Ярмоленко, ні Гусєв не могли як слід розвернутися. До речі, команда Мартіна Йола також не змогла реалізувати весь свій потенціал в атаці. Як підсумок - втрачені перемога при грі в більшості. Тим не менш і результативну нічию амстердамські футболісти можуть сміливо заносити собі в актив: у матчі-відповіді їм буде набагато простіше, ніж динамівцям".

De Telegraaf. "Аякс" у Києві помітно ускладнив собі життя. Гості явно заслуговували більшого, враховуючи, що майже цілий тайм вони грали в більшості. Тепер через тиждень амстердамців чекає непросте випробування. Адже у звітній зустрічі доведеться стримувати натиск киян. Адже питання про переможця пари могло бути вирішене достроково".

De Volkskrant. "Незважаючи на тотальну перевагу, "Аякс" змушений задовольнятися лише нічиєю. Цей результат був зовсім необов'язковим. Ведучи в рахунку і маючи перевагу в чисельному складі, можна було зіграти більш грамотно. Але віце-чемпіони Нідерландів в який вже раз спіткнулися на рівному місці. Проте фаворитом після першої зустрічі стає саме "Аякс". Будемо сподіватися, що через тиждень наша команда зможе спокійно довести матч до перемоги, не повторивши помилок, зроблених в поєдинку з ПАОКом".

Het Laatste Nieuws. "Аякс" повертається додому зі змішаними почуттями після важкої поїздки у спекотний Київ. З одного боку, втрата концентрації і зайва самозаспокоєність позбавили команду перемоги. Адже рахунок повинен був ставати 2:0, але ніяк не 1:1. Але, з іншого боку, до групового етапу зараз ближче все-таки голландці. Тим не менше легкої прогулянки в матчі-відповіді чекати не варто. Досить згадати, як потужно динамівці провели виїзну зустріч з "Гентом".

NOS. "Початок ювілейного, 300-го, єврокубкового поєдинку для "Аякса" видався просто шокуючим. "Динамо" упевнено вело гру і цілком могло відкрити рахунок вже в перші 15-20 хвилин. Але поступово гості впоралися з тиском, перехопили ініціативу і першими забили м'яч. Правда, після цього "Аякс" з величезним марнотратством почав ставитися до наявних у нього гольових моментів, чого у матчі з таким суперником, як "Динамо", робити категорично не можна. У результаті - упущений виграш. Тепер переможець визначиться у матчі-відповіді. І далеко не факт, що ним стане голландська команда".

Voetbal Central. "Футболістам "Аякса" є про що шкодувати. Вони цілком могли розраховувати на більше. Пропустивши прикрий м'яч, маючи чисельну перевагу, підопічні Йола так і не змогли поставити перед суперником жодного нерозв'язного завдання. На щастя, після першого матчу нічого не втрачено. Цей результат перед початком зустрічі називався як один з найбільш вірогідних. А до чого все це призведе, ми дізнаємося вже через вісім днів".

За матеріалами Команда, Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «Футболістам "Аякса" є про що шкодувати - голландська преса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі