середа, 22 жовтня 2008 18:44

Французький велосипедист 10 місяців їхав з Тайланду до Алтаю

Французький турист - парижанин Тоні Б"єн за 10 місяців здійснив велопробіг від Таїланду до Алтаю, проїхавши 18 тис кілометрів. Сьогодні мандрівник зупинився на ночівлю в алтайському місті Алейськ, повідомляє gazeta.ru з посиланням на ІТАР-ТАРС в краєвій громадській організації "ВелоБарнаул".

Прихильник велосипедних вояжів стартував в Таїланді і з тих пір "промчав" на залізному коні по дорогах Камбоджі, Лаосу, Китаю і Монголії. На велосипеді з 28-дюймовими колесами Тоні пересувається по світу практично без яких-небудь приладів навігації. Єдина карта "закачана" в його відеокамеру, але і вона лише позначає напрями основних доріг.

Французький мандрівник планує покинути Росію через тиждень, і до 28 жовтня котити вже дорогами Казахстану. Завершити подорож парижанин має намір в липні 2009 року. Попереду у нього - ще 20 тис кілометрів шляху по Киргизії, Таджикистані, Ірані, Туреччині, Греції, Болгарії, Сербії, Хорватії та Італія.

Зараз ви читаєте новину «Французький велосипедист 10 місяців їхав з Тайланду до Алтаю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі