понеділок, 18 лютого 2008 15:37

Французька футбольна ліга подасть в суд на расиста-провокатора

Представники Французької футбольної ліги і клубу "Мец" заявили, що вболівальнику, який дозволив собі расистські образи на адресу марокканського захисника "Валансьєнна" Абдеслама Уадду під час матчу між цими командами, доведеться відповісти за свої дії в суді.

Нагадаємо, що Уадду спробував прорватися на трибуну, щоб розібратися з уболівальником, який викрикував расистські образи на його адресу. Перед цим гравець збірної Марокко попросив рефері зупинити гру, щоб заспокоїти фана, але отримав категоричну відмову. Тоді він спробував особисто вирішити питання, але був зупинений стюардами і удостоївся від рефері матчу жовтої картки.

"Цей випадок повинен бути ретельно розглянутий, а винуватець покараний зі всією строгістю закону, що повинно дати привід для роздумів решті вболівальників. Такий тип людей на стадіонах нам не потрібний. Ми подаємо до суду на цього вболівальника і постараємося зробити все, щоб він більше не зміг відвідувати стадіони у Франції. Також ми розглянемо роботу арбітра матчу, який ніяк не відреагував на те, що відбувається. Перед кожним сезоном судді отримують рекомендації УЄФА і ФІФА, що вказують як вони повинні реагувати на прояви расової нетерпимості з боку гравців і вболівальників аж до видалення з поля. Тому нам потрібно дізнатися, чому суддя залишив інцидент без уваги", - заявив голова Французької футбольної ліги Фредерік Тьєрес.

Чемпионат.ру


Зараз ви читаєте новину «Французька футбольна ліга подасть в суд на расиста-провокатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі