четвер, 15 лютого 2018 11:09

Француз побив рекорд Сергія Бубки

Француз побив рекорд Сергія Бубки
Рено Лавіллені з Сергієм Бубкою.

15 лютого 2014-го 27-річний француз Рено Лавіллені побив рекорд Сергія Бубки в стрибках із жердиною. Подія сталася на очах екс-рекордсмена під час змагань "Зірки жердини" в Донецьку.

Рено не показував видатних результатів у юності. Прорив стався лише в 2008 році, коли 22 –річний юнак узяв висоту 5 м 65 см.

Згодом прийшли й перші титули. Лавіллені має у своїй колекції два титули чемпіона світу в закритих приміщеннях, чотири титули чемпіона Європи й два титули чемпіона Європи на відкритих стадіонах.

Під час Олімпіади-2012 в Лондоні Рено взяв перші три висоти з першої спроби. На 5 м 91 см зазнав першої невдачі. Решту спроб переніс на висоту 5 метрів 97 сантиметрів. Основні конкуренти – німці Бйорн Отто та Рафаель Хольцдеппе зупинилися на висоті 5 м 91 см. Усе йшло до того, що золота медаль поїде до Німеччини. Однак Лавіллені взяв 5 м 97 см із третьої спроби й став олімпійським чемпіоном.

Лавіллені взяв 5 метрів 97 сантиметрів із третьої спроби й став олімпійським чемпіоном

На турнірі в Донецьку Рено взяв висоту 6 м 16 см з першої спроби й побив рекорд Сергія Бубки, який тримався 20 років. Згодом штурмував висоту 6 м 21 см, але травмувався.

На Олімпіаді-2016 в Ріо стрибнув на 5 м 98 см, але цього вистачило лише для срібної медалі. Перемогу святкував бразилець Тіагу Браз да Сілва з показником 6 м 3 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народився спортсмен, який "стрибнув у ХХІ сторіччя"

"Зірки жердини-2014" стали передостаннім великим спортивним турніром у Донецьку. 27 лютого 2014 року "Шахтар" на "Донбас-Арені" програв чеській "Вікторії" - 1:2 і вибув з Ліги Європи. А ще через кілька місяців у Донецьку почалася війна.

Зараз ви читаєте новину «Француз побив рекорд Сергія Бубки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі