пʼятниця, 21 грудня 2007 09:03

Фігуристи розіграли нагороди чемпіонату України

Автор: skating.com.uа
  Алла Бекназарова - Володимир Зуєв
Алла Бекназарова - Володимир Зуєв

Не зважаючи на практично відсутню рекламу, незручний час і не зовсім відповідне місце для проведення змагань, 18-20 грудня глядачі все ж зібралися на тренувальній ковзанці "Крижинка", щоб підтримати фігуристів у боротьбі за нагороди чемпіонату України. Спортсмени не розчарували.

Першими розіграли нагороди дівчата. Уже другий рік поспіль на змаганнях перемогла 14-річна киянка Елеонора Винниченко. "Срібло" у Катерини Пройди, яка відновилася після травм і знову почала виступати. "Бронза" у ще однієї фігуристки з Києва Анастасії Листопад.

Неабияка боротьбі розгорнулася у змаганнях танцювальних пар. Учні Галини Чурилової Алла Бекназарова та Володимир Зуєв після двох видів програми лідирували з відривом в один бал від Анни Задорожнюк та Сергія Вербилло. У довільному танці Алла з Володимиром чудово відкатали програму "Зима" на музику Вівальді і зміцнили своє лідерство. Хоча сама Алла своїм прокатом залишалася незадоволена.

- Сьогодні я незадоволена своїм прокатом. Я не змогла до кінця розкрити образ, як роблю це на тренуваннях. Хоча хореограф задоволений... Тепер буду працювати ще більше, щоб на чемпіонаті Європи виконати все задумане, - розповіла фігуристка.

Третіми стали ще одні вихованці Чурилової Павло Хіміч та Аліна Саприкіна.

У змаганнях чоловіків за відсутності лідера української збірної, який через травму пропускав змагання, розгорнулася неабияка боротьба за "золото". Після короткої програми лідерство захопив Олексій Биченко, учень Галини Кухар. Віталій Сазонець (Дніпропетровськ) та Ярослав Фурсов (Київ) з однаковою сумою балів поділили друге та третє місця.

Після довільної програми розклад сил змінився. Фурсов зірвав програму і у підсумку опустився на п"яте місце. "Бронза" у Миколи Бондаря. Олексій Биченко другий. А переміг Віталій Сазонець, який, якщо Ковалевський не встигне відновитися, і представлятиме Україну на чемпіонаті Європи.

У змаганні спортивних пар усі отримали медалі - у змаганнях брало участь лише три пари. Незадовго до чемпіонату на тренуванні травмувався Філіпп Залевський. Ще одна пара - Олександра Тетенко та Кирило Чиканов - розпалася за кілька тижнів до початку турніру. "Золото" беззаперечно виграли Тетяна Волосожар та Станіслав Морозов. Катерина Костенко та Роман Талан з Дніпропетровська другі. "Бронза" у Вікторії Кучеренко та Андрія Беха.

На чемпіонаті Європи, який у кінці січня пройде у Загребі, Україну представлятимуть по одному представнику одиночного катання, та по дві спортивні і танцювальні пари.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Фігуристи розіграли нагороди чемпіонату України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі