субота, 01 березня 2008 16:58

ФІФА визначила суму компенсації за Матузалема

ФІФА визначила суму компенсації за Матузалема
Згідно з вчорашнім рішенням ФІФА іспанська "Сарагоса" повинна заплатити ФК "Шахтар" 6.8 мільйонів євро компенсації за бразильського півзахисника Матузалема. Сума може зменшитися у випадку, якщо гравець зі своїм агентом звернуться з відповідним проханням до Спортивного Арбітражного Суду (TAS).

Таким чином, найвищий футбольний орган зобов"язав "Сарагосу" сплатити суму набагато меншу тої, яку вимагало керівництво "Шахтаря". Ще влітку арагонський клуб пропонував "гірникам" 7 мільйонів, проте донеччани навіть не хотіли розглядати подібну пропозицію, не маючи особливого бажання втрачати свого лідера.

Півзахисник, який хотів залишити команду, звернувся до ФІФА з аргументом у вигляді 17 статті, яка стверджує, що гравці, старші 27 років, і котрі відіграли в команді три роки, можуть розірвати контракт в односторонньому порядку, а арбітражний комітет ФІФА на відповідному засіданні оголосить суму компенсації, яку слід сплатити клубу, куди перейде гравець.

Представники "Шахтаря" були впевнені в правильності своєї точки зору і розраховували, що "Сарагоса" сплатить  25 мільйонів євро, але у результаті, шляхом судових розглядів сума компенсації становить менше 7 мільйонів.

Football.ua

 

Зараз ви читаєте новину «ФІФА визначила суму компенсації за Матузалема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі