пʼятниця, 01 квітня 2011 12:56

ФІФА та УЄФА усунули Боснію та Герцеговину від участі у міжнародних матчах

ФІФА та УЄФА  усунули Боснію та Герцеговину від участі у міжнародних матчах

ФІФА і УЄФА усунули всі національні та клубні команди Боснії та Герцеговини від участі в міжнародних матчах. Таким чином керівництво світового футболу намагається вплинути на Футбольний союз Боснії та Герцеговини (NFSBiH), який відмовився обрати одного президента замість трьох голів. Про це повідомляють офіційні сайти ФІФА та УЄФА.

Дискваліфікація діятиме доти, поки NFSBiH не підкориться вимогам ФІФА та УЄФА.

В даний час Футбольним союзом Боснії і Герцеговини керує рада з трьох осіб, зібраних за етнічною ознакою (серб, боснієць і хорват). ФІФА і УЄФА вимагають, щоб національну федерацію очолив одна людина.

29 березня 2011 в Сараєво пройшло засідання NFSBiH, на якому повинні були змінити статут організації відповідно до вимог ФІФА. Однак на засіданні не вдалося зібрати кворум: були присутні тільки 22 з 54 делегатів.

Таким чином, під сумнівом опинилися перспективи збірної Боснії та Герцеговини у відбірковому турнірі чемпіонату Європи 2012 року. Якщо національна федерація не домовиться з УЄФА і ФІФА, команда ризикує пропустити найближчий матч з Румунією (3 червня).

У чотирьох відбіркових матчах Євро-2012 боснійці набрали сім очок. Команда займає четверте місце в групі D. У лідерів групи французів 12 очок після п'яти зустрічей.

Зараз ви читаєте новину «ФІФА та УЄФА усунули Боснію та Герцеговину від участі у міжнародних матчах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі