вівторок, 26 лютого 2008 12:05

ФІФА підтвердила намір дискваліфікувати Іспанію

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) підтвердила свій намір виключити збірну Іспанії з числа учасників чемпіонату Європи 2008 року. На початку минулого тижня (18 лютого) президент ФІФА Зепп Блаттер звинуватив уряд Іспанії у втручанні в справи національної федерації футболу, і з тих пір ситуація не змінилася.

Причиною конфлікту стало рішення Спортивної ради уряду Іспанії (CSD), яке наказує всім спортивним федераціям країни, команди яких не беруть участь в Олімпіаді в Пекіні (серпень 2008 року), провести вибори керівництва до початку Ігор-2008. Проте за правилами ФІФА, вибори президента Федерації футболу Іспанії (RFEF) повинні відбутися в кінці року.

У листі, відправленому ФІФА в RFEF, сказано про те, що міжнародна федерація не враховуватиме високе місце збірної Іспанії в світовому рейтингу (четверте). Як приклад наводиться ситуація з Федерацією футболу Греції, яка була відлучена від ФІФА в 2006 році, але ситуація швидко вирішилася. Греки є діючими чемпіонами Європи.

Офіційний представник УЄФА Вільям Гейллард, коментуючи ситуацію, заявив, що дії ФІФА не можна сприймати як звичайну погрозу: "Думаю, ФІФА дискваліфікує Іспанію, якщо не буде досягнуто ніякої угоди".

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «ФІФА підтвердила намір дискваліфікувати Іспанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі