понеділок, 21 січня 2008 19:49

ФІФА і УЄФА випатят європейським клубам $ 252 мільйони

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) і Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА) виплатять європейським клубам 252 мільйони доларів протягом шести найближчих років як компенсація за участь гравців, що належать ним, в чемпіонатах світу і Європи.

За участь футболістів на чемпіонаті Європи-2008 клуби Старого Світла отримають відступні від УЄФА у розмірі 63 мільйонів доларів, Євро-2012 зажадає від УЄФА виплат на суму в 79 мільйонів. ФІФА перерахує європейським клубам 40 мільйонів за чемпіонат світу-2010 і 70 мільйонів - за ЧС-2014. Офіційно про це буде оголошено в понеділок увечері.

Минулого тижня провідні європейські клуби, об"єднані в групу G14, заявили про розпуск організації. На зміну G14, яка впродовж семи років конфліктувала з ФІФА і УЄФА, лобіюючи інтереси клубів-грандів, прийде Асоціація європейських клубів. У її склад увійдуть більш ніж 100 клубів, що представляють всі 53 національних асоціації УЄФА.

Частина грошей, які виділить ФІФА і УЄФА, витрачатиметься на страховки гравців, що беруть участь в турнірах під егідою цих організацій.

Джерело: "Євроспорт"
Зараз ви читаєте новину «ФІФА і УЄФА випатят європейським клубам $ 252 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі