середа, 16 січня 2013 13:58

ФФУ відповіла на критику Блохіна

ФФУ відповіла на критику Блохіна
Блохін назвав вибори наставника збірної України "комедією" ФОТО: ffu.org.ua

У Федерації футболу України відреагували на критичні слова головного тренера київського "Динамо", колишнього наставника збірної країни Олега Блохіна щодо процесу пошуку його наступника для національної команди.

"Залишивши збірну, Олег Блохін зробив вчинок, подібний злочину, а тепер зірвав маску і показав своє справжнє обличчя, прокоментувавши дії Федерації футболу України," - наводить "Інтерфакс" слова представника прес-служби ФФУ.

У ФФУ підкреслили, що у вересні 2012 року від Блохіна не вимагали компенсації за розірвання чинного до липня 2014 контракту в односторонньому порядку.

"Кому як не Блохіну було відомо, що "дострокове припинення дії угоди не допускалося," - зазначили у федерації.

Також у ФФУ нагадали, що Блохін залишив збірну України уперше в 2007 році, не знайшовши спільної мови з керівництвом з фінансових питань.

"І як вчинив би Блохін, якби раптом результати збірної у відборі на ЧС-2014 під його керівництвом були незадовільними? Знаючи, що за умовами контракту, підписаного ще в травні 2012 року, згідно з пунктом 7.5 угоди, у разі якщо роботодавцем буде ініційовано дострокове припинення дії контракту, йому належала солідна грошова компенсація?" - продовжують у федерації.

15 січня Блохін в інтерв'ю "СЭ в Украине" назвав процес пошуку нового головного тренера збірної України "комедією". "У деталях за цим не слідкував - знаю те, що писали весь цей час у пресі. Якщо хочете, можу охарактеризувати те, що відбувалося одним словом - "комедія", - сказав він.

При цьому наставник київського "Динамо" позитивно ставиться до призначення на цей пост вітчизняного фахівця. "Тренер-легіонер приїхав би до нас виключно на заробітки, а збірній потрібна людина, яка вболіває за справу душею і серцем", - вважає Блохін.

Як повідомлялося наприкінці минулого року, за рішенням виконкому ФФУ новим головним тренером національної збірної України став Михайло Фоменко. Після засідання виконкому президент федерації Анатолій Коньков на брифінгу підкреслив, що затримка з призначенням головного тренера збірної виникла не з вини ФФУ.

Зараз ви читаєте новину «ФФУ відповіла на критику Блохіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі