неділя, 14 листопада 2010 17:26

Феттель став наймолодшим чемпіоном Формули-1

Феттель став наймолодшим чемпіоном Формули-1

Гонщик команди Формули-1 Red Bull Себастьян Феттель здобув перемогу в Гран-прі Абу-Дабі. Його головні конкуренти в чемпіонаті, напарник Марк Веббер і пілот Ferrari Фернандо Алонсо, закінчили гонку лише на восьмій і сьомій позиції відповідно. Завдяки цьому, Феттель став чемпіоном Формули-1 2010 року.

Другим фінішував ще один претендент на титул, Льюїс Хемілтон з McLaren. Однак він поступався Феттелю за очками до початку перегонів. Третім закінчив гонку інший пілот McLaren, Дженсон Баттон. Британець починав гонку в ранзі діючого чемпіона, але ще до старту втратив шанси повторити своє досягнення в нинішньому році.

Четвертим виявився Ніко Росберг з Mercedes. На п'ятому місці фінішував Кубіца з Renault. Його напарник Віталій Петров став шостим, причому він проїхав на одному комплекті гуми практично всю дистанцію. Тим не менше, росіянин протягом 45-ти кіл успішно відбивав атаки Алонсо, і тим самим допоміг Феттелю стати чемпіоном світу.

На старті гонки зіткнулися Mercedes Міхаеля Шумахера і Force India Вітантоніо Ліуцці. Боліди залишилися на трасі, і був випущений автомобіль безпеки. Саме в цей момент Ніко Росберг та Віталій Петров відправилися в бокси для зміни гуми, що в підсумку і дозволило їм випередити Алонсо і Веббера.

Себастьян Феттель став наймолодшим чемпіоном світу в історії Формули-1. Він завоював титул у віці 23 років і 137 днів. Таким чином він перевершив досягнення Льюїса Хемілтона, який став чемпіоном світу в 23 роки і 299 днів. До Хемілтона цим досягненням володів Фернандо Алонсо.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Феттель став наймолодшим чемпіоном Формули-1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі