четвер, 19 червня 2008 14:26

Фелпс заявився на дев"ять олімпійських дистанцій

Найсильніший плавець світу американець Майкл Фелпс під час відбірного турніру до Олімпіади-2008 у Пекіні заявився на дев"ять індивідуальних дисциплін.

Фелпс на майбутній Олімпіаді має намір побити рекорд легендарного співвітчизника Марка Спітца, який у 1972 році виграв на Іграх в Мюнхені сім золотих медалей.

На змаганнях, які пройдуть наступного тижня в Омахі (штат Небраска, США), Фелпс братиме участь у запливах на 100, 200 і 400 метрів вільним стилем, на 200 і 400 метрів комплексним плаванням, на 100 і 200 метрів на спині і на цих же дистанціях батерфляєм.

У тому випадку, якщо Фелпс зуміє виконати олімпійський норматив на всіх дистанціях, йому доведеться вирішити, чи попливе він їх у Пекіні. Передбачається, що найсильніший на сьогоднішній день плавець світу обмежиться сімома індивідуальними дистанціями, але при цьому пливтиме у складі естафетних команд.

На Олімпіаді-2004 в Афінах Фелпс виграв шість золотих і дві бронзові медалі.

Reuters

Зараз ви читаєте новину «Фелпс заявився на дев"ять олімпійських дистанцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі