субота, 16 серпня 2008 09:46

Фелпс повторив рекорд Спітца

Американський плавець Майкл Фелпс завоював сьому золоту медаль Олімпіади в Пекіні. 16 серпня Фелпс виграв заплив на 100 метрів баттерфляєм, встановивши новий олімпійський рекорд (50,58 секунд). Сербський плавець Мілорад Кавіч відстав від американця на одну соту секунди. Третє місце зайняв австралієць Ендрю Лотерстейн.

Після 50 метрів дистанції Фелпс йшов сьомим, відстаючи від лідируючого Кавіча на 38 сотих секунди. Фелпс зробив фінішний ривок, але і на останніх метрах запливу серб випереджав американця. Проте, торкаючись борту, Кавіч не зумів "потрапити в гребок", йому довелося робити додатковий рух, і Фелпс зумів випередити суперника.

Кавіч з результатом 50:59 встановив новий рекорд Європи, побивши досягнення українця Андрія Сердінова, який в цьому запливі був лише сьомим. Результат українського плавця - 51:59.

Таким чином, 23-річний Фелпс повторив рекорд свого співвітчизника Марка Спітца, який виграв сім золотих медалей на Олімпіаді 1972 року в Мюнхені. Фелпс може перевершити досягнення Спітца 17 серпня, коли він візьме участь в естафеті 4х100 метрів комплексним плаванням, де американці вважаються фаворитами.

Всього за кар"єру Фелпс завоював 13 золотих олімпійських нагород і є найбільш титулованим спортсменом в історії Олімпіад, повідомляє Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Фелпс повторив рекорд Спітца». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі