неділя, 17 серпня 2008 11:14

Фелпс побив "вічний" рекорд Олімпіад

Американський плавець Майкл Фелпс завоював восьму золоту медаль Олімпіади-2008 у складі естафетної команди на дистанції 4х100 метрів комплексним плаванням. Фелпс перевершив досягнення свого співвітчизника Марка Спітца, який на Олімпіаді 1972 року в Мюнхені виграв сім золотих нагород.

Американці виграли естафету 4х100 метрів комплексним плаванням з світовим рекордом - 3 хвилини, 29,34 секунди. Друге місце зайняли австралійці, а бронзові медалі дісталися японцям. Збірна Росії фінішувала четвертою.

Таким чином, Майкл Фелпс став восьмиразовим чемпіоном Олімпіади в Пекіні. Перед Іграми-2008 американець поставив собі завдання виграти вісім медалей вищої якості та побити рекорд Спітца. На Олімпіаді 2004 року в Афінах Фелпсу цього зробити не

вдалося - тоді він завоював шість золотих нагород.

Всього за кар"єру 23-річний американець виграв 14 золотих олімпійських медалей і є найбільш титулованим спортсменом в історії Олімпіад. Світові рекорди Фелпс встановлював в цілому 32 рази.

Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Фелпс побив "вічний" рекорд Олімпіад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі