середа, 21 листопада 2007 13:20

Федуна звинуватили в спробі підкупу гравців збірної Хорватії

Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА) розглядає можливість розслідування заяви віце-президента "Лукойлу", власника московського "Спартака", який пообіцяв подарувати кращим гравцям збірної Хорватії автомобілі "Мерседес", якщо хорвати обіграють в Лондоні команду Англії. УЄФА розцінив ці слова як спробу підкупу, інформує www.lenta.ru.

Російський футбольний союз у відповідь підготував лист, в якому вимагає розглянути аналогічну ініціативу з боку англійського букмекера Фреда Дона перед матчем збірних Ізраїлю і Росії, який закінчився перемогою ізраїльтян з рахунком 2:1. Лондонський мільярдер, нагадаємо, пообіцяв подарувати свій "Мерседес" вартістю більше 100 тисяч доларів футболістові ізраїльської команди, який заб"є переможний гол у ворота росіян. Проте Федерація футболу Ізраїлю заборонила авторові голу Омеру Голану приймати подарунок.

- Якщо УЄФА трактує спробу приватної особи стимулювати команду як підкуп, то треба підходити з тією ж міркою і до аналогічної ініціативи британського бізнесмена по відношенню до футболістів Ізраїлю. Тим більше що готовність заохотити ізраїльтян виразив не просто підприємець, а букмекер, тобто людина, яка могла бути матеріально зацікавлена в певному результаті матчу, - заявив комерційний директор РФС Петро Макаренко.

Матч Англія - Хорватія відбудеться сьогодні, 21 листопада, на "Уемблі". В тому випадку, якщо хорватська команда доб"ється перемоги, то збірна Росії може потрапити у фінальну частину Євро-2008. 
Зараз ви читаєте новину «Федуна звинуватили в спробі підкупу гравців збірної Хорватії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі