неділя, 03 квітня 2011 23:08

Федоришин забув про свій день народження

Федоришин забув про свій день народження

Борець Василь Федоришин став найкращим спортсменом України 2010 року. Про це стало відомо під час урочистої церемонії нагородження "Героїв спортивного року". Спортсмен отримав ексклюзивну статуетку, диплом, квіти та подарунки від спонсорів церемонії. Від Благодійного фонду Бориса Колесникова Федоришину дістався автомобіль "Хюндай Елантра".

До речі, у день проведеня церемонії Василеві виповнилося 30 років.

Нагадаємо, минулого року Василь став срібним призером чемпіонату світу та бронзовим призером чемпіонату Європи з вільної боротьби у категорії до 60 кг. Цього року, буквально за кілька днів до церемонії срібний призер пекінської Олімпіади завоював бронзову нагороду на чемпіонаті Європи у німецькому Дортмунді.

"Буквально сьогодні ми повернулися з Німеччини. Встиг заїхати додому, прийняти душ і відразу сюди, - каже Федоришин "Gazeta.ua" після закінчення церемонії. - Звичайно, це великий і приємний сюрприз. Також це великий стимул, щоб здобувати нові нагороди для нашої країни".

Були у вас якісь передчуття?

"Було бажання перемогти, але не можна сказати, що щось відчував чи знав."

Цього року на перемогу у номінації претендували виключно представники єдиноборств.

"Наша команда багато років дійсно була однією з кращих в Україні. З пекінської Олімпіади ми привезли три нагороди. Це хороший результат. У нас є хороші школи з вільної, греко-римської боротьби та дзюдо. Але, якщо держава нас не буде підтримувати, то результати будуть падати. На жаль, це ми вже починаємо помічати".

В інших номінаціях за когось вболівали?

"Всі спортсмени між собою знайомі і важко когоь виділяти. Підтримував Інну (Осипенко-Радомську). Минулого року вона виграла чемпіонат світу".

Сьогодні у вас подвійне свято. Як будете святкувати день народження?

"Вчора я навіть забув про нього. Сьогодні зранку мені про нього нагадали мої товариші по команді та тренери. Чесно кажучи, ніяких великих святкувань не планував. Відсвяткую у сімейному колі. Можливо ще будуть близькі друзі.

Взагалі свої дні народження я святкую на чемпіонатах Європи — або зважуюся або вже борюся в цей день. Протягом десяти років у мене практично не існує дня народження. Сьогоднішній день став винятком, зараз вже можна відпочивати

Сьогоднішня перемога стала гарним подарунком для мене".

На сцені ви просили вибачення у Варданяна та Зантараї, своїх суперників у номінації. Що вони сказали вам після нагородження?

"Армен і Георгій мене щиро привітали. Це мої дуже хороші колеги. Ми тренуємось в одному залі, часто бачимося, бажаємо одне одному успіхів. У нас був приблизно однаковий результат того року (всі троє стали срібними призерами чемпіонатів світу). Можливо, я виступив на більшій кількості змагань. Я просто задоволений, що переміг. Хлопцям я бажаю здобути таку ж нагороду у наступні роки".

Вони не просили вас стати їхнім водієм?

"Ще ні. Буде машина, тоді будемо їздити".

Коли востаннє надівали костюм і краватку?

"Чесно кажучи навіть не можу пригадати. Це, мабуть, було весілля мого найкращого друга — президента Федерації Івано-Франківської області з вільної боротьби Едуарда Прощука."

Костюм везли з Німеччини?

"Ні. Дружина все приготувала. Ми з нею заздалегіть обговорили всі нюанси. Запрошення на церемонію мені привезли у Дортмунд, тому я знав, що сьогодні потрібно прийти у костюмі".

Зараз ви читаєте новину «Федоришин забув про свій день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі