четвер, 03 квітня 2008 13:25

Федоришин став триразовим чемпіоном Європи з вільної боротьби

Після провального для нашої команди першого дня чемпіонату Європи з боротьби в другий день ситуація в команді вільників нормалізувалася. Василь Федоришин зайняв перше місце на чемпіонаті Європи і в якійсь мірі реабілітувався за свій невдалий виступ на чемпіонаті світу. У фіналі змагань у вазі до 60 кг Василь здолав опір француза Дідьє Паїса.

Тепер Василь Федоришин є триразовим чемпіоном Європи. Окрім трьох золотих нагород виступаючи на "дорослих" чемпіонатах Європи з 2001 року киянин завоював 2 срібло і бронза.

23-річний харків"янин Георгій Тибілов, який виступав у вазі до 96 кг,  завоював срібло чемпіонату Європи. У фінальному поєдинку чемпіон світу -2003 серед юніорів поступився своєму тезці Георгію Гогчелідзе з Грузії.

У кроці від п"єдесталу опинився Ібрагім Алдатов. У поєдинку за третє місце у вазі до 74 кг він не осилив азербайджанця Чамсурвала Чамсурвалаєва.

Загалом командному заліку Україна з двома медалями зайняла шосте місце.

Перед нашою командою в Тампере було поставлено завдання пройти Олімпійську кваліфікацію в категоріях 55, 60 і 84 кг. Вдалося вирішити питання з  олімпійською ліцензією лише Василю Федоришину.  Нагадаємо, в боротьбі спортсмени завойовують не іменні ліцензії, а здобувають квоти для країни. Тепер наші борці боротимуться за путівки, що залишилися, на турнірі в Швейцарії.

"Наш спорт"
Зараз ви читаєте новину «Федоришин став триразовим чемпіоном Європи з вільної боротьби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі