вівторок, 27 серпня 2019 20:11

Федерер розповів про своє життя поза тенісом

Третя ракетка світу Роджер Федерер розповів про власне життя поза тенісного Тура.

Про життя у Швейцарії

"Думаю, що навіть якщо б я не був швейцарцем, я б вибрав цю країну для життя. Найбільша відмінність, яке особисто я помічаю, - це повітря. Тут я можу відкрити вікно або вийти на вулицю і вдихнути на повні груди. Під час сезону мені є з чим порівнювати, ми граємо в великих містах, великих мегаполісах, Нью-Йорку, Шанхаї ... Також тут вміщується стільки всього, є гори і сніг, є великі міста, маленькі, озера, ліси і так далі. Кожне місце, куди я приїжджаю, виглядає для мене як намальована листівка. Все дуже барвисто. Тут я відчуваю, що ми безпеки. І ще один фактор - це люди. Ми з сім'єю відчуваємо себе тут дуже комфортно, ми можемо усамітнитися, але навіть в людних місцях нас не переслідують. Швейцарці не люблять нав'язуватися ".

Автор: Соціальні мережі
  Будинок Федерера
Будинок Федерера

Про спілкуванні в місті:

"Звичайно, є такі ситуації, коли ти в центрі уваги. У Цюріху мені кілька років влаштовували просто фантастичний прийом після перемоги в Австралії. Є спонсорські заходи. Але в інших ситуаціях, як правило, на мене практично не звертають увагу, тобто, постійно на мене не дивляться. Випадки бувають різні. Наприклад, якщо вранці потрібно поїхати в місто, щоб купити дітям на сніданок свіжі круасани, то в черзі мене ніхто не буде діставати. Так, можуть привітатися, сказати, що раді мене бачити, я часто відчуваю, що люди щчастливі . Є моменти, коли людина зі мною заговорює в якийсь повсякденній ситуації і я бачу, що він поняття не має хто я. Я б сказав, що мені подобається. Є й інші ситуації, коли люди, яких я бачу вперше в житті і поняття не маю, хто вони такі, дивляться і говорять зі мною так, як ніби ми знайомі дуже давно. Можливо, вони бачили багато моїх матчів і так далі, Але для мене це все одно дивно. Говорили мені коли- небудь неприємні речі? Якихось поганих моментів було вкрай, вкрай мало, практично ніякого негативу, принаймі в обличчя мені це ніхто не висловлював ".

Відчуваю, коли люди щасливі

Про улюблені заняттях вдома:

"Зрозуміло, що більша частина нашого часу продиктована потребами дітей. Припустимо, я можу постаратися поспати довше або відпочити побільше, але тоді це загальний для нас" день байдикування ". Так, ми просто залишаємося вдома і відпочиваємо. Взагалі, ми дуже спонтанні хлопці. З тенісом зовсім інша історія, в тебе все розплановано, ти чітко знаєш, де і коли потрібно бути. Тут же ми в будь-який момент можемо зірватися і піти куди-небудь, в парк або до друзів, просто тому, що нам так хочеться. Є якісь традиційні речі або щось, що ми намагаємося здійснити, коли я вдома. Наприклад, у нас був спільна вечеря з прийомною сім'єю, у якій я жив під час тренувань в Екубленсе, або ж моя сім'я і родина моєї сестри збираються разом з нашими батьками, мама готує домашню їжу і ми спілкуємося. я б сказав, що це і є моя реальне життя, а то, що відбувається в тенісному турі, я все-таки сприймаю як якийсь фантастичний сюжет ".

Про будні з чотирма дітьми:

"Діти - це зовсім інший світ, від них ніколи не знаєш чого очікувати, у них що на умі, те й на язиці. Я можу приїхати додому після важкого матчу і вони запитають, мовляв, ну як, виграв? І я з таким гордим видом кажу, що виграв, а вони мені відповідають, окей, пішли збирати конструктор. і ми йдемо збирати конструктор, на цьому все. Дівчата ставляться дуже чуйно, але вони мене і критикують. Якщо я програю, вони завжди цікавляться, як я себе почуваю . Але також вони спокійно можуть сказати, , невже він сильніший за тебе? наступного разу ти повинен перемогти. Що ми любимо робити найбільше? Напевно, через мої постійних поїздок з дому, я полюбив довгі дороги, коли можна сидіти біля вікна і дивитися на світ. Ми так робили разом з дочками, сідали в трамвай або автобус і каталися. Це було дуже мило. Дівчатка були такими зворушливими, я б хотів, щоб у мене були ще дочки. Але народилися хлопчики, і це теж здорово. Всім дітям дуже подобається ходити на пікніки. Їх улюблене блюдо - це хліб, обсмажений на багатті. Під час одного з таких пікнінів незнайомець, який проходив повз, вирішив над нами пожартувати, сказавши, що в цьому місці не можна палити багаття. Я думав, що сезон вже відкритий і сказав, що ми підемо. Потрібно було бачити його реакцію, коли він мене впізнав і сказав, що це був такий розіграш ".

Хотів ще дівчаток, а народилися хлопчики

Якби можна було прожити день, як інша людина:

"Я б вибрав звичайну життя. І не один день, мені було б цікаво пожити так тиждень. Часом до мене приходять такі думки, мовляв, а якою могла б бути моє нормальне життя? Наприклад, коли у людини робота закінчується в певний час. Якщо він один, то йде з друзями в бар що-небудь випити. А якщо у нього є сім'я, то приходить додому і все разом сідають за стіл. Я не кажу, що ці люди в захваті від своєї роботи або вона їх надзвичайно надихає, але мені було б цікаво. У тенісі ти живеш ніби в іншій реальності, ти в своєму світі, де все відбувається за своїми правилами. Не те, щоб ти в замкнутому стані, але ти не можеш до кінця бути собою. Якщо поруч є близькі люди, то це дуже допомагає, ти зберігаєш почуття реальності і не сходиш з розуму. Я знаю, що коли виходжу з машини, то професійний спортсмен залишається там, а тут вже не місце для моєї популярності і я не виглядаю, як відома людина ".

Автор: Соціальні мережі
  Діти Федерера
Діти Федерера

Якою буде моє життя через 10 років:

"Не знаю, це хороше запитання. Особисто я буду займатися чимось цікавим для себе, що буде робити мене щасливою. Скільки буде дітям? ... Дівчаткам буде 20, а хлопчикам - 15. Це зовсім інше життя, якщо порівнювати з сьогоднішнім вдень. Діти будуть значною мірою визначать, де буду я в цей час. Сподіваюся, що мій фонд на той час розростеться ще більше і в мене залишиться якась зв'язок з тенісом. За 10 років можна стільки всього зробити. я б хотів прожити ці 10 років".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світоліна вийшла до другого раунду US Open

Роджер Федерер - швейцарський тенісист; володар безлічі рекордів, включаючи 20 титулів на турнірах Великого шолома в чоловічому одиночному розряді і 310 тижнів в сумі на першому місці в світовому рейтингу (237 тижнів поспіль); безперервно входив в топ-10 світового рейтингу в одиночному розряді з жовтня 2002 року по листопад 2016 року; володар не календарного "кар'єрного" Великого шолома в одиночному розряді; олімпійський чемпіон 2008 року в чоловічому парному розряді; 16 липня 2017 року стало першим в історії тенісу 8-кратним чемпіоном Вімблдону серед чоловіків в одиночному розряді; шестиразовий переможець Підсумкового Турніру ATP в одиночному розряді; переможець 110 турнірів ATP (з них 102 в одиночному розряді); володар Кубка Девіса 2014 року в складі національної збірної Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «Федерер розповів про своє життя поза тенісом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі