середа, 28 січня 2009 18:39

Федерер повторив рекорд Навратілової

Розгромивши у вівторок аргентинця Хуана Мартіна Дель Потро з рахунком 6:3, 6:0, 6:0, друга "ракетка" світу швейцарець Роджер Федерер в 19-й раз підряд вийшов в півфінал турніру "Великого шолома".

Таким чином, 27-річний уродженець Базеля повторив рекорд Відкритої ери легендарної американської тенісистки Мартіни Навратілової, встановлений в далекому 1988 року. Останнім турніром, що входить в цю престижну серію, на якому Федерер не зумів потрапити в четвірку найсильніших, був "Ролан Гаррос"-2004. Тоді в Парижі Роджер в третьому колі в трьох сетах поступився триразовому переможцеві FrenchOpen бразильцю Густаво Куертену.

Десять півфіналів підряд має на своєму рахунку Іван Лендл, який представляв Чехословаччину і США, 11, - швейцарка Мартіна Хінгіс і американка Кріс Еверт, 15 - німка Штеффі Граф.

Крім того, швейцарець вийшов на чисте шосте місце за кількості перемог на турнірах "Великого шолома". На даний момент FedExpress в 194 матчах брав гору 169 разів. Позаду залишився американець Джон Макінрой (168). Попереду "Веселого Роджера" лише п"ятеро - швед Стефан Едберг (178), американець Піт Сампрас (203), Іван Лендл (222), американець Андре Агассі (224) і його співвітчизник Джіммі Коннорс (232).

Втім, найбажанішою метою для Федерера на даний момент, напевно, є рекорд Сампраса за кількістю виграних турнірів "Великого шолома". У американця таких перемог, як відомо, 14. У Роджера поки 13.

sport.segodnya.ua

Зараз ви читаєте новину «Федерер повторив рекорд Навратілової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі