середа, 05 січня 2011 18:40

Федерація футболу України нас педантично і системно "мочить"- Данилов

Федерація футболу України нас педантично і системно "мочить"- Данилов

Президент української прем'єр-ліги Віталій Данілов, 43 роки, виступив проти очільника Федерації футболу України Григорія Суркіса. Це трапилося на 12-му звітному конгресі національної асоціації. Данілов закликав того подати у відставку або внести у порядок денний питання про вотум довіри до себе.

- Я вважаю, що Григорій Михайлович має піти у відставку або пройти через демократичні процедури. Цей конфлікт нікому не йде на користь, - каже Віталій Богданович на зустрічі з журналістами. - Якщо президент федерації вважає, що в нього є повна підтримка і більшість, на яку він може опиратися, щоб і надалі керувати українським футболом, то у нього є право залишатися. У противниму випадку, було б логічно, якби він пішов сам.

Чи проводитиметься позачерговий конгрес ФФУ?

- Якщо буде 2/3 голосів, які хочуть його провести, то зібрання відбудеться. Якщо не набреться, то конгресу не буде. Він же не закритий. Фактично, я не розумію позицію Григорія Михайловича. Хай він прояснить ситуацію з конгресом. Суркіс так переживає за Євро-2012 і за ті важливі рішення, які треба було прийняти 15 грудня. Чому він не виступить з ініціативою продовжити зірваний конгрес чи скликати новий?

На конгресі були присутні троє міжнародних спостерігачів – двоє від УЄФА і одна представниця ФІФА.

- Це така форма захисту для Сурксіса. Він спеціально нагнітав ситуацію розмовами про акції та біти. Суркіс хоче показати, що якщо не буде його, то в Україні не відбудеться Євро-2012. Вважаю, для нас їхній приїзд – це позитивний момент. Думаю, вони були шоковані побаченим.

У пресі писали, що президент Міжнародної федерації футболу Зепп Блаттер говорив по телефону з Віктором Януковичем про можливий тиск на делегатів конгресу.

- Це відомо з джерел Григорія Михайловича. Останнім часом Суркіс маніпулює свідомістю суспільства через засоби масової інформації наближені до нього. Я не думаю, що Блаттер дзвонив і запитував у президента України, які у Суркіса проблеми. Я вважаю, що це інсинуація. Так само як і люди з бітами і плакати. Впевнений, що розмова була виключно про Євро-2012.

Як можна охарактеризувати стосунки ФФУ і прем'єр-ліги?

- Останній рік ФФУ нас педантично і системно "мочить". Кожні два місяці вони змінюють регламент і обмежують наші можливості. Почалося все з пулу. В перший рік існування прем'єр-ліги ФФУ віддала нам телевізійні права. Чому наступного року їх передали клубам? Зрозуміло, що це зробили спеціально.

Влітку ФФУ дозволила клубам самим визначати час початку матчів. Яка ситуація з цим зараз?

- Час забрали, а дати залишили нам. Швидше за все це робиться для вигоди альтернативного пулу.

Що прем'єр-лізі вдалося зробити у 2010-му році?

- Ми підписали угоди із спонсорами на рекордні суми. Щодо телевізійного пулу, то немає конструктиву зі сторони розкольників. Все залежить від президента дніпропетровського "Дніпра" Ігоря Коломойського. Я розмовляв з ним на конгресі. Він говорить, що немає ніякої політики, лише комерція. Його цікавить одне питання – кількість спонсорів на домашньому стадіоні. Я тут проблем не бачу.

Якщо не вийде цього сезону, то на 2011/12 роки ми хочемо мати єдиний телевізійний пул. Ми все для цього робимо. Це наше основне завдання.

У цьому сезоні стало менше суддівських скандалів, від клубів не чути критики в адрес арбітрів, ніхто не заходить у роздягальню до суддів. У цьому є і наша заслуга. Ми працювали над тим, щоб зробити рівновіддалену структуру, яку нам красиво зарубили і після цього запросили пана Колліну. Всі тільки задоволенні від того, що в Україні працює італієць.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Федерація футболу України нас педантично і системно "мочить"- Данилов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі