вівторок, 01 березня 2022 20:40

Фанат білоруського "Динамо" воює за Україну проти Росії

Фанат білоруського "Динамо" воює за Україну проти Росії
Білоруський футбольний фанат Виталий Пума.Фото: скріншот з відео

Один із лідерів фанатського руху в Білорусі Віталій "Пума" воює за Україну проти Росії.

Білорус перебував у Києві з серпня 2020 року, повідомляється в YouTube-каналі "ЧеснОК".

Вже на початку бойових дій екслідер фанатського руху "Динамо" Мінськ прийняв рішення, що захищатиме Україну. Разом із ним до загону самооборони вступили ще п'ять білоруських фанатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вбили 20-річного біатлоніста збірної України

"Мене виперли з країни. У мене було два страхи в житті: в'язниця та війна. В'язницю я пройшов. Я був упевнений, що війна ніколи мене не торкнеться. Я ще сам не вірив у себе, не вірив, що це може початися. Я сказав: "Пацани, я йду воювати". Мене позбавили сім'ї, родичів, моєї країни, моєї землі. У мене просто інших шляхів немає.

Я настільки радий, що лишився в Україні. Я настільки перейнявся цією країною. Мене тут прийняли, зустріли. Цілком змінилося ставлення до білорусів. Якщо раніше вважали братським народом, то зараз бачать, що мовчать, люди навіть не вийшли на вулицю. Я просто перехотів повертатися додому. Не готовий більше ніколи туди повертатись", - сказав Пума.

Також за Україну їде воювати білоруський веслувальник Павло Шурмей, про що повідомив сам.

"Зараз я на шляху до братньої України допомогти братньому українському народу в боротьбі з цією фашистсько-російською агресією", - сказав спортсмен.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого розв'язав повномасштабну війну Росії проти України.

Диктатор Олександр Лукашенко скликав розширений склад Радбезу. Заявив, що в Білорусі приведено в готовність засоби ППО, щоб "не допустити ударів у спину російським військам".

Зараз ви читаєте новину «Фанат білоруського "Динамо" воює за Україну проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі