четвер, 16 жовтня 2008 09:34

Ф-1. Вслід за Канадою відмінили Гран-прі Франції

Ф-1. Вслід за Канадою відмінили Гран-прі Франції

Рада директорів Французької федерації авто- і мотоспорту (FFSA) ухвалила рішення відмовитися від проведення "Гран-прі Франції"-2009.

Причиною стали низька популярність і рентабельність гонки, яка проводилася на старому і віддаленому від великих міст автодромі в Маньї-Курі. За оцінками економістів, проведення у Франції етапу чемпіонату світу наступного року могло і зовсім стати збитковим для організаторів. Проте керівники федерації спробують починаючи з 2010 року відродити найстаріший з "Великих призів" (вперше він був проведений 102 роки тому).

Гонка може пройти як на трасі в Маньї-Курі після її модернізації, так і в п"яти інших місцях, включаючи околиці паризького Діснейленду.

"З причин, пов"язаних із економічною обстановкою, FFSA прийняла рішення відмінити "Гран-прі Франції", призначений в розкладі чемпіонату світу FIA в класі "Формула-1" на 26, 27 і 28 червня 2009 року. FFSA приносить вибачення за незручності", - говориться в офіційній заяві федерації.

Нагадаємо, раніше в жовтні з календаря наступного сезону був виключений "Гран-прі Канади", і тепер в ньому залишилося лише 17 гонок.

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «Ф-1. Вслід за Канадою відмінили Гран-прі Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі