понеділок, 13 жовтня 2008 08:52

F-1. Перемога Алонсо позбавила Райкконена чемпіонського титулу

F-1. Перемога Алонсо позбавила Райкконена чемпіонського титулу
Гран-прі Японії - етап чемпіонату світу по автоспорту в класі машин "Формула-1" виграв Фернандо Алонсо .

Для іспанця це друга поспіль, і він у черговий раз скористався помилками лідерів чемпіонату. Люіс Хемілтон і Феліпе Масса, головні претенденти на титул, помилялися протягом гонки дуже багато. Британець, що виграв кваліфікацію, фактично втратив шанси на успіх вже у першому повороті.

Програвши старт, Люіс кинувся в атаку, заблокував гальма і не тільки вилетів з траси, але й, заблокувавши траєкторію, змусив зробити екскурсію по околицях першого повороту Кімі Райкконена та Хейкі Ковалайнена. За це судді оштрафували Хемілтона проїздом по піт-лейн. Але ще до того, як покарання було винесене, британський гонщик встиг зіткнутися з Массою. В аварії винен був бразилець, і йому виписали аналогічний штраф. Отже у середині гонки два головні фаворити вели боротьбу за місця у другій десятці. І якщо Масса ще зміг набрати у результаті кілька очок, то Хемілтон через власній необережності поповнити свій особовий рахунок у загальному заліку не зміг. Алонсо ж, що тримався весь уїкенд безпосередньо позаду лідерів, після їх помилок грамотно збудував тактику та вийшов на перше місце. Японський етап остаточно дав зрозуміти, що титул цього року дістанеться пілоту, який ще жодного разу чемпіонат світу не вигравав. Третє місце Райкконена, не дивлячись на невдачі Хемілтона та Масси, позбавило його навіть теоретичних шансів на перемогу за підсумками сезону.

Після Гран-прі Японії діючий чемпіон відстає від лідируючого Хемілтона на 21 очко, а набрати він може максимум 20 балів. Шанси ж на титул тепер зберігають лише троє. Це той самий Масса та Хемілтон, а також поляк Роберт Кубіца, який, посівши друге місце, програє лідеру 12 очок.

Проте Хемілтон залишається головним фаворитом: він випереджає Массу на п"ять очок, і в двох гонках, що залишилися, британцю навіть не обов"язково вигравати.

"Новости Mail.ru"

Зараз ви читаєте новину «F-1. Перемога Алонсо позбавила Райкконена чемпіонського титулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі