субота, 28 лютого 2009 12:35

F-1. Команда Honda продана, але не Міхаелю Шумахеру

F-1. Команда Honda продана, але не Міхаелю Шумахеру

Продаж колишньої заводської команди концерну "Хонда" відбувся, і колектив зможе вийти на старт чемпіонату "Формули-1" 2009 року, повідомляє британська Mirror у четвер.

Персонал "Хонди" вже почав готуватися до тестів, які повинні пройти наступного тижня в Іспанії (або у Барселоні, або в Хересі).

Як відзначає видання, "кар"єра Дженсона Баттона у "Великих призах" врятована". За інформацією японських джерел, керівництво концерну "Хонда" відхилило варіант із продажем команди Річарду Бренсону, главі холдингу Virgin Group. Замість цього було ухвалено рішення продати команду одному з її керівників Росу Брауну, вартість операції оцінюється в 120 мільйонів фунтів стерлінгів.

Японський автогігант оголосив про закриття програми F-1 у грудні минулого року. Рішення було ухвалене у зв"язку з введенням політики економії в умовах світової фінансової кризи. Тоді ж керівництво концерну виявило бажання продати команду, але до останнього часу домовитися із потенційними покупцями не вдавалося, і участь колишньої "Хонди" в майбутньому чемпіонаті "Ф-1" залишалася під питанням.

Призовими пілотами "Хонди" в сезоні-2009 будуть Баттон, у якого є діючий контракт, і один із бразильців - або ветеран Рубенс Баррікелло, який був напарником британця раніше, або Бруно Сенна, який не має досвіду виступів у "Формулі-1".

Вартість операції оцінюється в 120 мільйонів фунтів стерлінгів.

Новий сезон стартує 29 березня в Австралії.

Раніше повідомлялося, що команду "Формули-1" Honda запропонували купити Міхаелю Шумахеру. Менеджер відомого гонщика Віллі Вебер підтвердив, що пропозиція про придбання була зроблена, але німецький чемпіон не проявив зацікавленості в тому, щоб мати свою команду в "Формулі-1". "Міхаель не бачить себе в цьому спорті як керівник команди", - заявив Вебер.

Ще в грудні та січні ходили чутки про те, що Рос Браун і Міхаель Шумахер могли б стати партнерами по бізнесу, купивши цю команду, пише "5 колесо". "Рос і Міхаель як і раніше товаришують, але співпраця Міхаеля з Honda обмежиться лише гонкою на Міжнародному німецькому чемпіонаті IDM", - пояснила агент Шумахера зі зв"язків із громадськістю Сабіна Кем.

Mirror5колесо, ИАREGNUM

Зараз ви читаєте новину «F-1. Команда Honda продана, але не Міхаелю Шумахеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі