середа, 05 листопада 2008 17:51

Ф-1. Алонсо ще на два роки залишається в Renault

Команда Renault оголосила склад пілотів на 2009 рік. Фернандо Алонсо продовжив контракт з командою на наступні два роки, а з Нельсоном Піке-молодшим підписана нова угода, яка передбачає його участь в гонках "Формули-1" в 2009 році.

"Фернандо і Нельсон це краще, що може відбутися зараз з нашою командою - сплав досвіду і молодості. Продовження контракту з Алонсо демонструє, що Фернандо вірить в нас і ми дуже раді з ним працювати. Алонсо був дуже активний весь сезон, саме його лідерські якості і талант дозволили нам виграти дві гонки цього року", - заявив керівник команди Флавіо Бріаторе.

Фернандо Алонсо виграв разом з Renault чемпіонати 2005 і 2006 років, після чого пішов в Mclaren. Постійні скандали всередині команди, відсутність взаєморозуміння з новим напарником Льюісом Хемілтоном, критика в пресі і шпигунські розгляди змусили Алонсо покинути цю команду і повернутися в Renault. Початок сезону 2008 року виявився для французької команди що провальним - колишні чемпіони насилу боролися за місця в кінці очкової зони.

Проте прогрес по ходу сезону привів Алонсо і Renault до перемог в Гран-прі Сінгапуру і Японії і на друге місце у фінальній гонці сезону 2008 року - Гран-прі Бразилії. За підсумками сезону Алонсо зайняв п"яте місце, а Renault опинилася на четвертому місці Кубка конструкторів.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ф-1. Алонсо ще на два роки залишається в Renault». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі