середа, 21 січня 2009 17:41

Європі потрібні арбітри-поліглоти

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) визначила найкращих арбітрів за останніх 20 років.

Наші "люди в чорному" не потрапили навіть в першу 80-ку. Зате білорус Вадим Жук зайняв почесне 64 місце. Що ж заважає українським арбітрам судити на високому рівні? Газета "Жизнь как она есть" поцікавилося у Розділу комітету арбітрів Вадима Шевченка.

- Будемо, звичайно, сподіватися, що в наступний рейтинг увійдуть і наші арбітри. Надія вмирає останньою, - говорить Вадим Вікторович. - Головний чинник того, що ми не судимо в Європі - низьке знання іноземних мов.

Наприклад, суддя з карликового Люксембурга викликається на міжнародні матчі. Наш - ні. А все тому, що люксембуржець володіє декількома мовами.

Перша десятка найкращих арбітрів виглядає так:

1. П"єрлуїджі Колліна (Італія)

2. Маркус Мерк (Німеччина)

3. Петер Мікельсен (Данія)

4-5. Шандор Пул (Угорщина)

4-5. Кім Мілтон Нільсен (Данія)

6. Андерс Фріск (Швеція)

7. Любош Міхел (Словаччина)

8. П"єрлуїджі Пайретто (Італія)

9. Мішель Вотро (Франція)

10. Урс Майєр (Швейцарія)

У перемозі харизматичного лисого італійця сумніватися не доводилося. Він є найбільш впізнаваним завдяки своєму страхітливому виразу очей. Хоча, і його суддівство не раз викликало нарікання. Так на Євро-2002 він поставив відверто "лівий" пенальті в кінці зустрічі між голландцями і чехами у ворота останніх. Пенальті став доленосним - чехи з групи тоді так і не вийшли. Хоча Колліна завжди визнавав свої помилки.

Проте, приємно, що "Шахтар" зміг заманити до себе "людину в чорному", який займає сьому сходинку рейтингу. Любош Міхел, останнім матчем якого став московський фінал Ліги чемпіонів між "МЮ" і "Челсі", став директором Департаменту міжнародних змагань донецької команди.

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Європі потрібні арбітри-поліглоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі