четвер, 09 жовтня 2008 20:50

Євро-2012. До 15 жовтня "Троїцький" зрівняють із землею

Євро-2012. До 15 жовтня "Троїцький" зрівняють із землею

Торговий центр на площі перед НСК "Олімпійський" знесли на 90%, а до наступної середи метробудівці обіцяють його зрівняти із землею. Як і раніше вони чекають грошей від міської влади

Вчора "Троїцький", не дивлячись на дощ, зносили ударними темпами. Чотири жовтих машини-"катерпіллера" з ножицями "відкушували" бетонні блоки. Гуркіт стояв страшний, помітно, що метробудівці, які займаються демонтажом, поспішають. Неозброєним поглядом видно, що значна частина комплексу зруйнована. Ввечері на будівництво повинні були завезти ще один кран, щоб встигнути в терміни.

- Знесено 90%. Зробимо все, щоб через тиждень до 15 жовтня закінчити цей об"єкт. - розповідає "Газете по-киевски" Сергій Рябоконь, заступник начальника СМУ-3

"Київметробуд". - Нам дали сто днів на знос об"єкту, але через затримки у фінансуванні нам кілька разів доводилося зупиняти роботи. А так би вже знесли.

Рушити доводиться обережно. Поряд з готелем "Спорт" проходить вентиляційна шахта метро, її потрібно не зачепити. До речі, метробудівці цілодобово відкачують воду з підземної частини комплексу - тут суцільні плавні. І роботи ці зупинити не можна ні на добу, інакше підтопить сусідні будинки.

Нагадаємо, що підземний паркінг залишився у власності "Смарт-холдинга" після підписання договору про компенсацію забудовникові за відмову від "Троїцького". До цих пір не вирішено, що буде з площею перед "Олімпійським".

Будівельники обіцяють зруйнувати скандальний торговий центр в термін, але нарікають на міську владу. Борг київської адміністрації перед "Метробудом" по цьому об"єкту складає 11 млн грн. Адже є ще і борг більше 100 млн грн за будівництво трьох станцій метро у напрямі Теремків.

Загалом, картина насторожує. Зупинити будівництво не можна, адже від цього залежать перспективи Євро-2012, але і працювати в борг із затримкою зарплати метробудівці вічно не будуть.

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. До 15 жовтня "Троїцький" зрівняють із землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі