понеділок, 01 вересня 2008 10:21

Євро 2012. На аеропорт в Одесі витратять $250 млн

Євро 2012. На аеропорт в Одесі витратять $250 млн
Реконструкція діючого та будівництво нового пасажирського терміналу міжнародного аеропорту "Одеса" дозволить збільшити пропускну здатність аеропорту в період проведення Євро-2012 до 2 тис. 725 пасажирів на годину.

Як повідомили "УНІАН" у міськуправлінні інформації, це передбачено проектом реконструкції та модернізації, який має реалізувати інвестор-переможець міжнародного конкурсу в листопаді поточного року.

Остаточне оновлення Одеського аеропорту керівництво Одеської мерії вважає одним із головних завдань підготовки Одеси до Євро-2012. За розрахунками фахівців, пасажирський термінал, який будуватиметься, дозволить приймати 1 тис. 300 пасажирів за годину, наявний пасажирський термінал - 725 пасажирів, тимчасовий термінал - 700 пасажирів.

Загальний об`єм фінансових ресурсів, які знадобляться для проведення реконструкції та розвитку міжнародного аеропорту "Одеса", складе близько 250 млн. дол.

Нагадаємо, зараз за дорученням Комісії по вибору стратегічного партнера для реконструкції та модернізації Одеського аеропорту спеціальні міські служби здійснюють перевірку документів, професійні та фінансові можливості 7 компаній, які подали заявки для участі в конкурсі.

Згідно повідомлення міськуправління інформації, це - одеське ТОВ "Гепард плюс", харківські ТОВ "Нью Систем АМ" і "Альпарі +", австрійське АТ "Аеропорт Відня", фірма "EQT Infrastructure Limited" з Гернсі (один з Нормандських островів, що входять до складу Великобританії), кіпрське підприємство "СЕ Power Holdings Limited" та іспанська компанія "Elecnor S. А.". Ці фірми підтвердили готовність вкласти в реконструкцію аеропорту щонайменше 250 млн. дол.

Одеський аеропорт розташований на земельній ділянці площею 570,8 га. На підприємстві працюють 1 тис. 55 осіб. Минулого року об`єм реалізації послуг аеропорту склав 66 млн. 587 тис. грн., балансовий прибуток - 18 млн. 344,3 тис. грн., рентабельність - 23,5%.

"Чемпіон"

Зараз ви читаєте новину «Євро 2012. На аеропорт в Одесі витратять $250 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі