четвер, 12 липня 2018 11:09

Евандер Голіфілд не хотів помирати у першому чемпіонському бою

 

Єдиний в історії боксу абсолютний чемпіон світу у двох вагових категоріях - першій важкій і надважкій - американець Евандер Голіфілд вперше виборов чемпіонський титул 12 липня 1986 року. В Атланті, США, він відібрав титул WBA у свого співвітчизника Двайта Мухаммеда Каві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тайсон покусав вуха Голіфілду

15-раундовий бій вийшов нереально складним для обох суперників і завершився перемогою претендента розділеним суддівським рішенням. Це був один із останніх великих 15-раундових титульних боїв. За кілька років чемпіонські бої скоротили до 12-ти раундів.

Після бою Каві не зміг прийти на прес-конференцію, а Голіфілд через сильне зневоднення відправився у лікарню. За 45 хвилин поєдинку він втратив майже 7 кг ваги.

За 45 хвилин поєдинку Голіфілд втратив майже 7 кг ваги

"Згодом я переглядав цей бій, - зазначав Голіфілд. - У своєму кутку я говорив, що не хочу вмирати. Мій менеджер сказав, що я більше ніколи не опинюся в такому пекельному бою. І він мав рацію".

Американський журнал The Ring назвав поєдинок Каві – Голіфілд найкращим у першій важкій вазі у 80-х роках минулого століття.

5 грудня 1987 року суперники провели матч-реванш, у якому Голіфілд нокаутував Каві в 4 раунді.

Евандер Голіфілд став чемпіоном світу у першій важкій вазі у своєму 12 поєдинку - найшвидше у цій ваговій категорії. У вересні 2016 року Олександр Усик побив рекорд американця. Українець відібрав титул WBO у поляка Кшиштофа Гловацького у 10 бою.

Зараз ви читаєте новину «Евандер Голіфілд не хотів помирати у першому чемпіонському бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі