пʼятниця, 11 лютого 2011 09:48

Естонія звинуватила арбітрів матчу з Болгарією в шахрайстві

Естонія звинуватила арбітрів матчу з Болгарією в шахрайстві

Представники футбольного союзу Естонії спровокували великий скандал у Європі, звинувативши у шахрайстві зі ставками арбітрів, які працювали на матчі збірної з болгарами.

Цей поєдинок відбувся 9 лютого у турецькому Белеку і закінчився бойовою нічиєю - 2:2. При цьому всі чотири м'ячі були забиті з пенальті.

Прес-секретар Естонського футбольного союзу Міхель Уйболехт заявив, що вони підозрюють в шахрайстві арбітрів матчу, через яких організатори азартних ігор могли провернути свій обман. За словами чиновника, під підозру потрапив ще один матч, який відбувся раніше 9 лютого в тому ж Белеку, - Латвії проти Болівії. Поєдинок закінчився поразкою латиноамериканців з рахунком 1:2. При цьому всі три м'ячі також були забиті з пенальті.

"Матч був організований через одне агентство. Перші сигнали про можливе маніпулювання надійшли ще до початку зустрічі, а хід гри це підтвердив. Це ж агентство організувало матч Латвія - Болівія, і там сценарій був аналогічний: всі голи були забиті з пенальті", - заявив Уйболехт.

За даними естонських ЗМІ, на матчі працювала угорська бригада арбітрів на чолі з Крістіаном Зелметсом. Вона ж судила матч між Латвією і Болівією.

Проте президент Естонського футбольного союзу Айвар Похлак не виключив, що арбітри працювали під вигаданими іменами. За його словами, вони нібито не мали ліцензії ФІФА.

За матеріалами DELFI

Зараз ви читаєте новину «Естонія звинуватила арбітрів матчу з Болгарією в шахрайстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі