вівторок, 30 вересня 2008 15:33

Ерікссон хотів натуралізувати іноземних футболістів для збірної Англії

Колишній виконавчий директор Англійської Футбольної Асоціації Девід Девіс зізнався, що при підготовці до Євро-2004 колишній тренер збірної Англії Свен-Горан Ерікссон хотів натуралізувати і викликати в свою команду четверо народжених за кордоном футболістів.

Девіс стверджує, що Ерікссон склав список футболістів Прем"єр-ліги, незагранних за свої збірні, яких можна було легально викликати в збірну Англії згідно правилам ФІФА.

Цей список складався з італійського воротаря "Челсі" Карло Кудічіні, бразильського півзахисника Едові, який тоді виступав за "Арсенал", французів Стіда Мальбранка та Луї Саа, які захищали кольори "Фулхема" та "Манчестер Юнайтед" відповідно.

Свен заявив: "Мені подобається Карло Кудічіні", і ми серйозно розглядали можливість прийняття італійцем англійського громадянства. Проте, наш тренер воротарів Рей Клеменс був категорично проти, він вважав, що це дуже негативно вплине на решту воротарів", пояснює Девіс.

"Свен також попросив дізнатися щодо Мальбранка, Едові і Саа. Я не був упевнений щодо того, як публіка відреагує, побачивши у складі збірної Англії італійця, бразильця і двох французів, але я виконав прохання Свена.

"Проте, всі мої переговори з клубами і агентами нічого не дали. І чудовим чином рівно в той момент, коли стало відомо про наш інтерес, Саа і Едові викликали в їх рідні збірні, так що ми більше не могли їх використовувати."

football.ua

Зараз ви читаєте новину «Ерікссон хотів натуралізувати іноземних футболістів для збірної Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі