понеділок, 25 жовтня 2021 18:00

Експерт розповів, чому саудити купили "Ньюкасл"

Експерт розповів, чому саудити купили "Ньюкасл"
Пауло Фонсека є головним кандидатом на посаду тренера "Нюкасла. Фото6 ФК "Шахтар"

7 жовтня клуб АПЛ "Ньюкасл" купив Фонд державних інвестицій із Саудівської Аравії, статки якого оцінюють у 430 мільярдів доларів. Це у 30 разів більше ніж мають еміратські власники "Манчестер Сіті" – найсильнішого клубу країни за десятиліття.

"Причини купівлі очевидні - англійські клуби приносять прибутки. Якщо власник готовий вкладати в їхній розвиток, то з часом покриває витрати. Зможе мати фінансову вигоду і створить цінний бренд.

Не варто забувати про іміджеву складову. Володіти командою престижно. Тим паче, що є конкуренція з іншими багатіями з Близького Сходу (крім "Манчестер Сіті", арабських господарів має французький "Парі Сен-Жермен", який фінансується з Катару. – Gazeta.ua).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові власники "Ньюкасла" замахнулися на купівлю "Інтера"

Лондонські команди зайняті іншими власниками. Також може бути особистий інтерес посередника Аманди Стейвлі, яка лобіювала саме "Ньюкасл", де отримала посаду директора.
Ньюкасл – місто футбольних традицій. Стадіон клубу "СентДжеймс парк" завжди буде заповнений і підтримуватиме гравців. Це північ Англії, що традиційно протиставляє себе багатому півдню країни. Це додає протистояння з грандами англійського футболу", - сказав головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков.

Подробиці читайте у "Країні" від 28 жовтня 2021 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси чи передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому саудити купили "Ньюкасл"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі