неділя, 02 грудня 2018 15:32

Експерт розповів, чи є в України шанси у відборі до Євро-2020

Експерт розповів, чи є в України шанси у відборі до Євро-2020
Нагорняк прокоментував результати жереба відбору до Євро-2020. Фото: YouTube

У результаті жеребкування відбіркового етапу Євро-2020 збірній України дісталися в суперники діючий чемпіон Європи Португалія, а також Сербія, Литва і Люксембург. Путівки у фінальну частину турніру дістануться лише двом щасливцям.

Gazeta.ua попросила прокоментувати жереб і оцінити шанси підопічних Андрія Шевченка на вихід із групи екс-півзахисника збірної України Сергія Нагорняка.

"Сербію вважаю найсильнішим суперником, який нам дістався із третього кошика. Явними аутсайдерами будуть Литва і Люксембург. В поєдинках з цими командами в жодному разі не можна втрачати очки. Це повинні добре розуміти в нашій збірній. Перші два місця розіграють Португалія, Україна та Сербія.

Що сказати про португальців? Матчі з Італією у Лізі Націй, де Португалія в першому матчі перемогла з рахунком 1:0, а в другому зіграла в "суху" внічию - 0:0, показали, що ця збірна зараз показує футбол високого рівня. У команді зібрані футболісти з топових чемпіонатів, вони на провідних ролях у своїх клубах.

Останні зустрічі пропустив Кріштіану Роналду, поява якого на відбірковому етапі може ще більше зміцнить чемпіонів Європи. З появою лідера збірної їх можна виділити, як основного фаворита.

Перше місце в групі? Таке завдання і треба ставити

У складі Сербії також підібрані відмінні виконавці - вони запам'яталися ще по Кубку світу-2018, де показали вольову, агресивну гру. Після цього стали переможцями своєї групи у Лізі націй. За дві путівки на чемпіонат Європи буде дуже жорстка боротьба - до останнього туру.

Шевченко пообіцяв, що збірна України проб'ється на Євро-2020 з першого місця? Можна лише вітати такий настрій головного тренера. Побажаю втілити це в життя. Таке завдання і треба ставити. Усе реально - шанси є", - розповів Нагорняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна дізналася суперників у відборі до Євро-2020

Відбірковий етап на Євро-2020 розпочнеться із березня 2019 року і триватиме по листопад. Фінальна частина європейської першості відбудеться у 12 містах з 12 червня по 12 липня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чи є в України шанси у відборі до Євро-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі