четвер, 18 жовтня 2007 19:59

ЕКСКЛЮЗИВ Йожеф Сабо: "Якщо Ребров хоче піти - це його справа"

Головний тренер київського "Динамо" Йожеф Сабо, 67 років, одразу попереджає, що інтерв"ю може дати тільки телефоном. Каже, що ніколи не скаржився на відсутність роботи, а у останні дні взагалі не залишає межі клубної бази у Кончі-Заспі.

У суботу"Динамо" грає із "Закарпаттям". Чи дасте перепочити основним гравцям перед вівторковим поєдинком проти "Манчестер Юнайтед"?

- Ще не знаю чи ризикуватиму так, як у грі з "Нафтовиком". З Охтиркою я випустив резервістів, щоб ключові гравці були "свіжими" у матчі Ліги чемпіонів проти "Спортінга". Програли обидві ті зустрічі. З одного боку, уже обпікся. З іншого - ті, на кого буде зроблена ставка у поєдинку проти "Манчестера", мають відпочити, бо у середині тижня грали за збірні.

20 жовтня "Манчестер Юнайтед" на виїзді грає з "Астон Віллою". Хтось з вашого тренерського штабу полетить до Бірмінгему?

- Ні. Інформації про Манчестер у нас достатньо. Живий перегляд цієї гри нічого не дасть. Хоча у запису обов"язково її переглянемо.

Яка ситуація з травмованими гравцями - Бангура, Діакате, Михаликом?

- Бангура та Діакате працюють в основній групі, Михалик приєднається до неї найближчим часом. У обоймі немає тільки Реброва - він травмований.

Ребров готовий залишити "Динамо". Чи правда, що у вас конфлікт з ним?

- Який конфлікт - я не розумію. Якщо Ребров сам говорить, що хоче піти - то це уже його справа. Хай сам вирішує, що йому робити. Буде у формі - гратиме.

У останніх двох міжнародних матчах голкіпер "Динамо" Шовковський пропустив п"ять м"ячів. Чим це пояснити?

- На нього останнім часом випало занадто велике навантаження. Фізичні кондиції воротаря - на рівні. Як на мене, він спустошений психологічно. Нічого, відійде.

На початку тижня контракт з "Динамо" підписав італієць Вінченцо Пінколіні - тренер з фізичної підготовки. Як у вас налагоджений контакт з ним?

- Прекрасна людина, чудовий фахівець - жодних проблем. Він же не з вулиці прийшов - працював з Арріго Саккі, Фабіо Капелло, Карло Анчелотті. Зараз займається не тільки з першою командою, а і з "Динамо-2".

Подейкують, що прихід Пінколіні - плацдарм для появи у "Динамо" Альберто Дзаккероні чи Арріго Саккі, які замінять вас на посаді головного тренера команди. Як реагуєте на це?

- Я навіть не хочу про це думати. У мене підписаний контракт на рік. Що буде далі не хочу нині думати - навіщо? Думаю, мій досвід допоможе "Динамо" піднятися на певний рівень. Коли я прийняв "Динамо" - команда була не у найкращому фізичному стані. Це підтвердив і пан Пінколіні.

Хто винен у цьому?

- А навіщо зараз шукати винних - ми що, політики? Не переводимо стрілки - ми працюємо.

17 вересня Резо Чохонелідзе був офіційно представлений як генеральний директор "Динамо". 20 вересня ви замінили Анатолія Дем"яненка на посаді головного тренера команди. Чи правда, що з перших днів ви посварилися з Чохонелідзе і навіть заборонили йому з"являтися на базі?

- (Сміючись). Ну дурниці це, дурниці. З чого ви це взяли? Я знаю Резо більше десяти років, коли він працював скаутом "Мілана" і приїжджав переглядати Андрія Шевченка. Розповідав Чохонелідзе про сильні та слабкі сторони Андрія. Чому Резо у "Динамо"? Бо він - професіонал. Як і Буряк, Мунтян, Калитвинцев, Литовченко, Шматоваленко, які зараз у нас працюють.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «ЕКСКЛЮЗИВ Йожеф Сабо: "Якщо Ребров хоче піти - це його справа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі