неділя, 06 червня 2010 11:36

Едвін ван дер Сар став офіцером королівського ордена

Едвін ван дер Сар став офіцером королівського ордена

Перед товариським матчем збірних Голландії та Угорщини відбулася церемонія прощання голкіпера "Манчестер Юнайтед" Едвіна ван дер Сара з голландською національною командою.

39-річному голкіперу було присвоєно звання офіцера королівського ордена Оран-Нассау, повідомляє Sport1.

Ван дер Сар був включений до складу національної збірної на чемпіонат світу-1994 в ролі дублера Еда де Гуя, проте вперше він зіграв за збірну через рік. 7 червня 1995 в Мінську матч відбірного турніру чемпіонату Європи 1996 року в групі 5 Білорусія - Нідерланди несподівано завершився перемогою господарів 1:0.

Автором першого гола у ворота дебютанта став Сергій Герасимець. Але з того часу Ван дер Сар був першим номером команди на ЄВРО-1996, ЧС-1998, ЄВРО-2000, ЄВРО-2004 і ЧС-2006.

У чвертьфіналі ЧЄ-2004 парирував пенальті Улофа Мельберга, перервавши чорну смугу помаранчевих у післяматчевих лотереях. А на чемпіонаті світу 2006 року побив рекорд Франка де Бура за кількістю матчів за національну збірну. Ван дер Сар не пропускав голи в 71 матчі з 130, що є європейським рекордом.

Нагадаємо, збірна Голландії з рахунком 6:1 розгромила команду Угорщини в товариському матчі в рамках підготовки до чемпіонату світу в ПАР. Зустріч відбулася в суботу в Амстердамі.

За матеріалами Сhampionat.ru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Едвін ван дер Сар став офіцером королівського ордена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі