середа, 12 червня 2019 12:15

"Єдине, що вдалося італійцям проти України, – гарно заспівати гімн" – польська преса

"Єдине, що вдалося італійцям проти України, – гарно заспівати гімн" – польська преса
Долю переможця півфіналу визначили судді на останній доданій хвилині

Господарі молодіжного чемпіонату світу – поляки проаналізували вчорашній матч півфіналу молодіжного Кубка світу між збірними України та Італії. Українці перемогли – 1:0 і гратимуть у фіналі.

"Свого часу був такий фільм: "Джузеппе у Варшаві". Військова комедія, де головний герой, італійський солдат, що перебував у Польщі дорогою зі східного фронту. Тут йому сподобалося так, що він залишився надовго. Національна збірна Італії U-20 також мала бути в Польщі недовго, але якимсь дивом дійшла до півфіналу. А вже там українці остаточно закопали італійські гвинтівки" – пише przegladsportowy.pl.

"О 19:17 Джанлука Скамакка був найщасливішою людиною на світі. На третій хвилині доданого часу півфіналу він зрівняв рахунок після чудового пострілу з напівоберта. Досі Скамакка не забив жодного голу на турнірі. А тут-таки віднайшов закинуту гвинтівку.

А вже о 19:19 у центрі поля стояла найсумніша людина в світі – Джанлука Скамакка. Після аналізу VAR арбітр не визнав взяття воріт. Спересердя з лави запасних Італії хтось кинув пару шльопанців.

Італійці, які торік виграли друге місце в Європі U-19, були останніми футболістами з традиційних футбольних країв, які досягли ТОП-8 Чемпіонату світу U-20. Дорогою вони мали справу з супротивниками з різних континентів, які представляли різні стилі. Українці здивували їх власною зброєю. Глибоко окопалися на своїй половині, віддали ініціативу Італії, і в той же час саме українці були більш небезпечними. Погляд на статистику під час перерви: 8 номінальних пострілів України, 2 – Італії. Довгий час найкращою італійською акцією було хорове виконання національного гімну перед матчем.

Воротар Андрій Лунін, за яким українці спеціально відправили літак, щоб повернути його з дорослої команди (вранці він вже прогулювався з командою в Гданську), тільки за останні 20 хвилин матчу мав більше можливостей проявити себе. Тоді італійцям довелося атакувати, бо програли 0:1. Алессандро Пліззарі витягнув м' яч із сітки після удару Сергія Булеци. Півзахисник київського "Динамо" - той, хто забив перший гол на цьому турнірі в Україні (2:1 із США) став автором цього м'яча, який проклав дорогу до фіналу. Він був найспритнішим у штрафному майданчику і використав простріл Юхима Коноплі.

"Свіжа кров" прийшла за кілька хвилин, коли вийшов Владислав Супряга. Він міг позбавити італійців залишків надії, але вийшовши сам на сам із голкіпером, загнав себе вбік і не поцілив із гострого кута.

Автор трьох м'ячів на турнірі Денис Попов був набагато ефективнішим, ніж Супряга, але в нього не залишиться доброї згадки про матч із Італією. Денис навіть не повинен був виходити на поле, тому що після жорстокого фолу в зіткненні з колумбійцем отримав травму лівої гомілки. Проте медичний персонал зробив усе, щоб підготувати його. Однак Попов не залишався на полі 90 хвилин. За 15 хвилин до кінця Денис отримав другу жовту картку і не з'явиться у фіналі. Він спостерігатиме за своїми друзями з трибун. Так само як у Гдині, спостерігав Георгій Цітаішвілі. Незважаючи на відсутність основного півзахисника, українці були ближчими до 2:0, аніж італійці до 1:1. Кащук потрапив у поперечину після капітального пострілу.

Годинники цокали і, на відміну від титульного персонажа фільму 1964-го, італійці не знайшли своїх рушниць. Вони гратимуть у п'ятницю за третє місце, а в суботу перед фіналом у Лодзі інші люди співатимуть національний гімн України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Добре, що судддя виявився справедливий" – Петраков

У фіналі збірна України зіграє зі збірною Південної Кореї.

Зараз ви читаєте новину «"Єдине, що вдалося італійцям проти України, – гарно заспівати гімн" – польська преса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі