пʼятниця, 04 липня 2008 09:14

Джордж Буш відвідає Олімпіаду

Президент США Джордж Буш буде присутній на церемонії відкриття Олімпійський ігор у Пекіні 8 серпня, повідомляєAFP.

У заяві, оприлюдненій у четвер адміністрацією президента США, говориться, що Буш і його дружина у серпні відправляться в тур країнами південно-східної Азії. У програму візиту входять і відвідини церемонії відкриття Олімпіади.

- Президент США неодноразово говорив, що він має намір відвідати відкриття Ігор, щоб підтримати американських атлетів, - підкреслюється в заяві Білого дому.

З закликом не відвідувати Ігри в Пекіні до Буша звернулися ряд американських політиків, які вважають, що президент США повинен відмовитися від візиту до Китаю, влада якого порушує права людини.

Крім Буша про намір відвідати відкриття Ігор у Пекіні вже оголосив прем"єр-міністр РФ Володимир Путін. Глава уряду Великобританії Гордон Браун відкриття Олімпіади пропустить, але збирається приїхати на церемонію закриття Ігор. А генсек ООН Пан Гі Мун, пославшись на робочий графік, взагалі відмовився від поїздки до Китаю під час проведення Олімпіади-2008.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Буш відвідає Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі