понеділок, 12 листопада 2007 14:29

Двох українських хокеїстів переманили в збірну Білорусі

Вихованці українського хокею Віктора Андрущенко і Дмитро Горбунов, що виступають за білоруські клуби, можуть бути заграні за національну збірну цієї країни, повідомляє champion.com.ua з посиланням на Українську хокейну агенцію.

Андрущенко -представник могилевського клуба, що свої перші кроки в хокеї робив у київській СДЮШОР "Сокіл", і був заграний за юніорську і молодіжну збірні України в 2002-2004 роках, білоруський паспорт отримав ще в минулому сезоні. Але за збірну своєї нової батьківщини дотепер ще не виступав. Однак, наставник білорусів, Курт Фрейзер не залишив осторонь молодий талант і запросив його взяти участь в етапі "Єврочелленджа" у Норвегії.

Відмовився від запрошення взяти участь у зборах молодіжної збірної України і 19-річний Дмитро Горбунов із ХК "Брест". Причина проста - вихованця харківської СДЮСШОР запросили в збірну Білорусії відповідного віку, для чого оформляють громадянство цієї країни. На нинішній вояж по Канаді Дмитро поки не поїхав саме через відсутність паспорта. Але, за інформацією з Мінська, наставник білоруської "молодіжки", Андрій Расолько, на майбутньому чемпіонаті світу розраховує на Горбунова.

Втрати Андрущенка і Горбунова - не безповоротні, адже на офіційному рівні вони за Білорусію поки так і не зіграють.

Зараз ви читаєте новину «Двох українських хокеїстів переманили в збірну Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі