четвер, 26 липня 2007 13:12

До Євро-2012 куплять двоярусні електропотяги

"Укрзалізниця" в рамках підготовки до Євро – 2012 з наступного року планує придбати два дослідні зразки двох"ярусних електропоїзди компанії "SKODA TRANSPORTATION s.r.o.". Про це розповів заступник генерального директора "Укрзалізниці" Микола Сергієнко.

Очолювана ним делегація недавно побувала в Чехії, де ознайомилася з технологічними можливостями компанії і обговорила напрями можливої співпраці щодо постачання рухомого складу і його ремонту, повідомляє economic-ua.com.

За словами Миколи Сергієнка, перш ніж купувати дослідні зразки двоярусного електропоїзда, українські залізничники повинні розробити технічні вимоги до такого рухомого складу.

- В цьому потягу буде врахована і необхідна для України ширина шляху, і розташування сидінь у вагонах, прилади безпеки і інші технічні особливості, - відзначив він.

При цьому "Укрзалізниця" спиратиметься на досвід Чеських залізниць, які вже давно використовують двоярусні електропоїзди для пасажирських перевезень.

Після успішних випробувань на залізницях України двох дослідних зразків чеського електропоїзда з 2009 року, за словами Миколи Сергієнка, планується купити ще 8 таких потягів.

Зараз ви читаєте новину «До Євро-2012 куплять двоярусні електропотяги ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі