понеділок, 27 травня 2019 11:09

"Дніпро" програв у фіналі Ліги Європи

"Дніпро" програв у фіналі Ліги Європи
Руслан Ротань став автором другого гола "Дніпра"

27 травня 2015-го "Дніпро" у Варшаві на стадіоні "Народовий" грав у фіналі Ліги Європи із іспанською "Севільєю" і поступився – 2:3. Дніпряни першими відкрили рахунок. Після пасу Маттеуса відзначився хорват Калинич. "Севілья" ще у першому таймі відповіла двічі. Поляк Крихов'як зрівняв рахунок, а колумбієць Бакка вивів андалузців уперед. Однак "Дніпро" встиг зрівняти рахунок у першому таймі. На 44 хв. Руслан Ротань зі штрафного ефектно перекинув стінку – 2:2.

"Другий тайм ми розпочали так, що подумав – перемога нікуди від нас не дінеться", – згадував капітан "Дніпра". Однак дніпровців вистачило лише до середини тайму. На 73 хв. Бакка забив удруге і зробив рахунок – 3:2. Цього разу українці вже не змогли відігратися.

"Дніпро" розпочинав свій європейський похід у Лізі чемпіонів, але в попередньому раунді програв данському "Копенгагену" – 0:0 і 0:2.

Старт у Лізі Європи теж був невдалим. "Дніпро" розігрався ближче до фінішу групового етапу й дивом вийшов до 1/16 фіналу. Азербайджанський "Карабах" в останньому турі групового турніру забив "Інтеру" на останній хвилині, але суддя гол скасував із незрозумілих причин. "Дніпро" із 7 балами вийшов до плей-офф.

Далі щастя вже не полишало дніпрян аж до самого фіналу. У 1/16 вони перемогли "Олімпіакос" – 2:0 і 2:2. У наступному раунді розібралися із амстердамським "Аяксом" – 1:0 у Києві та 1:2 в Амстердамі. Варто відзначити, що "Дніпро" жодного матчу в турнірі не провів на власному стадіоні. УЄФА побоювався за безпеку команд через війну на Донбасі.

Другий тайм ми розпочали так, що подумав – перемога нікуди від нас не дінеться

У чвертьфіналі "Дніпро" відстояв у Брюгге нульову нічию, а в Києві все вирішив гол Шахова – 1:0.

"Дніпру" знову пощастило у півфіналі з "Наполі". У Неаполі за рахунку – 0:1 суддя не помітив офсайд у Євгена Селезньова і зарахував його гол – 1:1. У Києві Селезньов забив знову, а "Наполі" не зміг – 1:0 на користь "Дніпра".

Усі преміальні, які заробив у Лізі Європи "Дніпро", пішли на виплату боргу іспанському тренеру Хуанде Рамосу і його штабу. Річ у тім, що власник команди Ігор Коломойський вирішив, що криза в Україні є вагомою причиною, аби не розраховуватися за контрактом. УЄФА думав інакше.

Ще за рік "Дніпро" вигнали з Прем'єр-ліги саме за ті ж злощасні борги. Невдовзі клуб, фактично, припинив своє існування.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" програв у фіналі Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі