середа, 27 травня 2015 13:54

"Дніпро" ніколи не здасться - 7 думок напередодні фіналу Ліги Європи

"Дніпро" ніколи не здасться - 7 думок напередодні фіналу Ліги Європи
Фото: fcdnipro.ua

Сьогодні у Варшаві буде зіграно фінал Ліги Європи. За трофей змагатимуться дніпропетровський "Дніпро" та іспанська "Севілья". Напередодні матчу аналізуємо шанси команд на перемогу в турнірі.

1. Букмекери не вірять в український клуб. На перемогу "Севільї" приймають ставки з коефіцієнтом 1,44, на перемогу "Дніпра" – 7,00. "Севілья" дійсно вражала на фініші сезону. В чемпіонаті команда на рівних боролася з "Барселоною" і поступилася "Реалу" з різницею в один м'яч. Представники Андалузії впевнені в своїх силах. Мабуть, немає такої оборони, яка би змогла стримати їхню атаку. Усіх суперників вони долали відносно легко. Лише в чвертьфіналі дозволили "Зеніту" нав'язати боротьбу. Але як тільки шальки терезів вирівнялися, "Севілья" відразу забила представнику Росії. Сценарій гри буде передбачуваним: іспанці штурмуватимуть ворота "Дніпра", українці відбиватимуться.

2. "Дніпро" відчутно додавав по ходу турніру. У серпні наша команда без варіантів програла скромному "Копенгагену". У вересні за якістю гри була гіршою за "Сент-Етьєнн". У жовтні на рівних боролася з "Карабахом", у листопаді – з "Інтером". У грудні ми однозначно переважали французів. У лютому без варіантів розбили "Олімпіакос", у березні були кращими за "Аякс", у квітні здолали непереможний "Брюгге", а в травні вистояли в іграх із "Наполі". Кожен наступний суперник українців був сильніший за попереднього. Однозначно іспанцям легко не буде. "Дніпро" зараз у формі. Можливо, кращій за всю свою історію. Це було видно в обох матчах із "Шахтарем".

3. Годі сподіватися, що стадіон "Народовий" підтримуватиме нас. Попри всі симпатії поляків до нашої країни вони вболіватимуть за свого Крихов'яка. Принаймні напередодні гри в місцевій пресі "Севільї" приділяють значно більше уваги аніж "Дніпру". "Пілка ножна" вийшла із заголовком "Щасливий сон Крихов'яка". Усі чекають на тріумф польського гравця. Тим цінніший буде успіх дніпрян.

4. "Дніпру" ні в якому разі не можна пропускати першим. В такому разі іспанська команда отримає простір для контратак і почуватиметься, як риба у воді. Згадаймо, що в грі з "Наполі" чи не всі небезпечні моменти біля воріт Бойка були створені після того, як італійці відкрили рахунок. Чим довше "Дніпро" триматиме свої ворота сухими, тим більше нервуватимуть підопічні Емері. В цей час їх можна упіймати на контратаці і зробити це не один раз.

5. Цілком імовірно, що ще в першому таймі хтось із тріо центральних півзахисників "Дніпра" – Канкава, Федорчук чи Ротань отримає жовту картку. Маркевичу важливо не зловживати з перебуванням на полі когось із цієї трійці. Зрештою, набрав непогану форму Роман Безус. Екс-динамівець рветься в гру й прагне будь-що зіграти у фіналі. Все краще виглядає Матеус, чудову техніку демонструє Гама. Як ніколи, в "Дніпра" є варіанти в атаці.

6. Ні в якому разі нашим не треба боятися "Севілью". Щоби там не казали, але з рівнем майстерності це не збірна Іспанії, з якою ми грали в березні, і яка виявилася не надто страшною. Хтозна, можливо, змарновані в тій грі гольові шанси тепер повернуться до Руслана Ротаня у вигляді забитого м'яча.

7. Девізом "Дніпра" у цьому матчі повинні стати ці перефразовані слова Черчилля: "Ми не повинні задовольнятися обороною. Навіть якщо половина команд Європи, багато стародавніх і прославлених клубів упали, ми не здамося і не програємо. Ми підемо до кінця, будемо боротися на всіх ділянках поля, ми будемо битися зі зростаючою впевненістю і зростаючою силою. Ми будемо захищати наші ворота, хоч би якою була ціна, ми будемо боротися в жорстких стиках, стелитися в підкатах, видряпувати неймовірні м'ячі, ми будемо битися в біля свого штрафного майданчика і біля чужого. Ми ніколи не здамося".

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" ніколи не здасться - 7 думок напередодні фіналу Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі