Ексклюзиви
субота, 30 серпня 2008 15:33

Дмитро Медведєв пообіцяв російським олімпійцям автомобілі

Президент Росії Дмитро Медведев пообіцяв, що всі російські спортсмени, які здобули медалі Олімпіади-2008, отримають "по гарному автомобілю". Медведєв зробив цю заяву 30 серпня на зустрічі з російськими олімпійцями, в ході якої президент привітав спортсменів з успішним виступом на Іграх, повідомляє "Інтерфакс".

Зі слів Медведєва, Фонд підтримки олімпійців Росії вже ухвалює рішення про подарунки спортсменам, і додав, що за традицією всі призери Олімпіади отримають по гарному автомобілю. Перед початком Ігор у Пекіні уряд Росії видав указ, згідно якому золоті медалісти повинні отримати по 100 тисяч євро.

Медведєв назвав виступ збірної Росії на Олімпіаді-2008 яскравим і гідним, але відзначив, що третє місце в неофіційному командному заліку - "не межа можливостей російських спортсменів". Президент вважає, що треба готуватися до Олімпіади-2012 в Лондоні та виховувати нових чемпіонів.

Медведєв відзначив виступ тенісисток Олени Дементьєвої, Дінари Сафіной та Вєри Звонарьової, що виграли всі медалі в жіночому одиночному розряді, а також відзначив стрибунку з жердиною Олену Ісинбаєву, плавчиню Ларису Ільченко, бігунку Гульнару Галкіну-Самітову, борців, що здобули шість золотих медалей, та представниць синхронного плавання та художньої гімнастики.

На Олімпіаді-2008 збірна Росії зайняла третє місце в медальному заліку, вигравши 23 нагороди вищого ґатунку. Першими стали спортсмени Китаю (51 золота медаль), а другими - американці (36 золотих медалей).

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Медведєв пообіцяв російським олімпійцям автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути