понеділок, 26 травня 2008 20:24

Дискваліфікований Сіллах може піти в професіонали

Чотири золотих і п"ять срібних нагород завоювали українські боксери на домашньому турнірі на призи братів Кличків. Нагороди вищої проби у Чигаєва (до 48 кг), Ломаченка (до 57 кг), Дерев"янченка (до 75 кг), Усика (до 91 кг), "срібло" - у Далакяна (до 51 кг), Ключко (до 61 кг), Лазарєва (до 64 кг), Смагули (до 81 кг), Глазкова (понад 91 кг).

А вже в серпні більшість з цих боксерів захищатимуть честь України на Олімпійських іграх. "Думаю, наша команда провела турнір на нормальному рівні. Видно, що хлопці ще не в оптимальній формі, але ми постараємося підвести їх до піку до Олімпіади, - підбиває підсумки головний тренер збірної Дмитро Сосновський. - Головне суперництво у нас було з кубинцями. У цьому турнірі ми зустрічалися з ними дев"ять разів, перемога за Україною - 6:3. Ми багато чекаємо від нашої команди в Пекіні. Найголовніше, що у нас немає лідера, у нас - команда - лідер".

На київських змаганнях українські боксери не тільки проявили себе на рингу, але і у вокальному мистецтві. Георгій Чигаєв і Олександр Усик виконали пісню, присвячену підготовці команди до Олімпійських ігор. "Не скажу, що ми хвилювалися, але виступити перед такою кількістю глядачів в Палаці спорту було незвичайно. В найближчому майбутньому плануємо записати цю пісню в студії звукозапису", - розповів капітан збірної Чигаєв.

Наступний етап підготовки наших боксерів - турнір в Туреччині, куди вони відправляться 30 липня. Правда, без Ісмаїла Сіллаха. "Його дискваліфікували на два роки. Це втрата не тільки для України, але і для всього світового боксу. Він - один з найяскравіших боксерів в своїй вазі. Особисто мені дуже шкода, але "маємо те, що маємо", - каже Сосновський.

Ходять чутки, що Сіллах продовжить кар"єру в профі боксі. Там не особливо дивляться на "любительську" дискваліфікацію.

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «Дискваліфікований Сіллах може піти в професіонали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі