понеділок, 21 жовтня 2019 11:09

"Динамо" врятувало гру з "Арсеналом" у Лізі чемпіонів

"Динамо" врятувало гру з "Арсеналом" у Лізі чемпіонів
У Лондоні Шевченко не забив, однак відзначився в Києві

21 жовтня 1998-го грали третій тур Ліги чемпіонів. У групі "Е" київське "Динамо" займало останню сходинку. Кияни програли на виїзді "Панатінаікосу" – 1:2 і вдома зіграли нічию – 1:1 із чемпіоном Франції "Лансом".

У третьому турі "Динамо" поїхало до Лондона, щоб зіграти проти місцевого "Арсенала". Поразка означала із вірогідністю 90% припинення боротьби.

Кияни грали дуже добре. Вони мали більше можливостей відкрити рахунок, ніж господарі поля. Однак Шевченко часто зловживав індивідуальною грою. Хоча в одному з моментів саме Андрію вдалося відкрити рахунок після виходу сам на сам із воротарем Девідом Сіменом. Однак арбітри гол скасували, угледівши офсайд там, де його й близько не було.

Господарі огризалися контратаками. В одній із них голландець Бергкамп відкрив рахунок, перегравши в повітрі Ващука. За мить "Арсенал" утратив можливість подвоїти рахунок, але Лужний виніс м'яч із порожніх воріт.

Глядачі не знали, кому вірити: своїм очам чи своїм вухам

А на останній хвилині сталося диво. "Динамо" подало штрафний від кута поля, пішов простріл у центр штрафного майданчика, де самотній Ребров упритул "розстріляв" Сімена. Господарі почали сигналізувати про офсайд, але цього разу польські судді не піддалися. Вони помітили, що захисник Лі Діксон затримався біля штанги та у момент передачі перебував ближче до власних воріт, ніж Сергій Ребров.

Однак на цьому дива не закінчилися. Коментатор Олексій Семененко, попри гол і святкування "динамівців", взяття воріт не помітив. Він оголосив, що арбітри знову вгледіли офсайд. Найсмішнішою виглядала фраза, що, мовляв, гол не зараховано, бо господарі не починають із центра поля. Саме у цей час гравці "Арсеналу" розпочинали з центра поля.

Уболівальники після гри перебували у розгубленості. Вони не знали, кому вірити: власним очам чи власним вухам. Титри показували рахунок – 1:1, а коментатор оголосив, що "Динамо" програло – 0:1.

Наступного дня Семененко почав виправдовуватися. Сказав, що глядачі заступили йому огляд і він банально не побачив гол у ворота "Арсеналу".

Наступний матч цих команд у Києві довірили коментувати Сергієві Савелію. Він блискуче впорався із завданням. "Динамо" перемогло – 3:1 і продовжило боротьбу в групі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін зітхнув. Зрозумів, що Росія програла"

Того сезону кияни дійшли до півфіналу Ліги чемпіонів, поступившись у драматичній боротьбі мюнхенській "Баварії" – 3:3 і 0:1.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" врятувало гру з "Арсеналом" у Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі