середа, 29 серпня 2018 00:35

"Динамо" вилетіло – Олександр Хацкевич забув головний постулат Лобановського

"Динамо" вилетіло – Олександр Хацкевич забув головний постулат Лобановського
Часом один гравець голландського клубу обходив чотирьох киян

Київське "Динамо" зіграло внічию – 0:0 домашню зустріч проти "Аяксу" і припинило боротьбу в Лізі чемпіонів. Першу гру кияни програли – 1:3. Динамівці виступатимуть в Лізі Європи.

Ще ніколи не доводилося бачити такого фатального невезіння, яке трапилося цього вечора з "Аяксом". Якщо рахувати стовідсоткові гольові моменти, то матч у Києві повинен був завершуватися з рахунком – 1:10, але закінчився неймовірною нульовою нічиєю. Ніхто із іменитих суперників – ні "Реал", ні "Барселона" чи "Манчестер Юнайтед" не возили "Динамо" так, як це зробили хлопці з Амстердаму. До 75 хвилини кияни лічені рази переходили на чужу половину поля. Часом складалося враження, що грає чемпіон проти команди з другої ліги.

Олександр Хацкевич забув головний постулат Валерія Лобановського – швидкість. Нинішнє "Динамо" однаково ходить пішки що в чемпіонаті України, що в Лізі чемпіонів. Грати на швидкостях, які запропонував голландський клуб, кияни просто не можуть. У першому таймі складалося враження, що володіння м'ячем "Аяксу" доходить до 90%. Добре, що динамівці вибули з Ліги чемпіонів – інакше вони могли би повторити антирекорди з кількості поразок і пропущених м'ячів.

Ігор Суркіс, звісно, може залишити тренером Олександра Хацкевича. Принаймні результати в чемпіонаті далеко не найгірші. Але сьогодні вболівальникам стало остаточно зрозуміло – із цим тренером "Динамо" не прогресуватиме. Якісь локальні успіхи, звісно будуть, але мрії про боротьбу на рівних із європейськими грандами доведеться забути.

Нинішнє "Динамо" однаково ходить пішки що в чемпіонаті України, що в Лізі чемпіонів

Брати Суркіси стають схожими на французького композитора Руже де Лілля. Один раз за все життя на Руже зійшло натхнення й він написав безсмертну "Марсельєзу". Після того, як не старався навіть близько не підійшов до створення чогось подібного. Доля дарувала братам Суркісам на початку їхнього президентства найкращого тренера всього пострадянського простору – Валерія Лобановського. Усі подальші спроби вгадати із наставником нагадували потуги бідолашного Руже.

Гравці "Шахтаря", оглянувши сьогоднішній матч, можуть спати спокійно – їхньому чемпіонству цьому сезоні геть нічого не загрожує. Рано чи пізно везіння киян скінчиться і все стане на свої місця – "Шахтар" приміряє золото чемпіонату, а "Динамо" шукатиме нового наставника серед колишніх вихованців Лобановського.

Динамо
Бойко, Кенджьора, Кадар, Бурда, Піваріч, Буяльський (Русин, 85), Шепелєв (Гармаш, 46), Циганков, Сидорчук (Шапаренко, 64), Вербіч, Супряга.
Аякс
Онана, Блінд, де Лігт, Вебер (Эйтінг, 79), Мазрауі, ван де Бек (де Віт, 85), де Йонг, Зієш, Шьоне, Тадіч, Хунтелар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Динамо" зіграло внічию з "Аяксом" - відео

Жеребкування Ліги чемпіонів відбудеться в четвер, 30 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" вилетіло – Олександр Хацкевич забув головний постулат Лобановського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі