вівторок, 13 серпня 2019 11:09

"Динамо" у Москві познущалося над "Спартаком"

"Динамо" у Москві познущалося над "Спартаком"
Бангура став героєм радянського класико

13 серпня 2008-го київське "Динамо" вийшло на поле стадіону "Лужники", аби зіграти перший матч третього туру відбору до Ліги чемпіонів із господарями поля – московським "Спартаком".

Однак радянське класико могло і не відбутися. На попередній стадії кияни грали з ірландським "Дрогеда Юнайтед". На виїзді "Динамо" обіграло суперника – 2:1, а вдома ледь не вибуло.

Ще до 88 хвилини кияни вели – 2:1, але потім почалися дива. Ірландці зрівняли рахунок на 88-й хвилині й кинулися в атаку. При цьому мали дві нагоди вийти впред. Спочатку форвард гостей не влучив у ворота з лінії воротарського майданчика, а потім після удару нападника м'яч ударився в дублера Шовковського Луценка, від нього зрикошетив у штангу й покотився лінією воріт. Зрештою, "Динамо" утримало потрібний рахунок – 2:2 і вийшло на "Спартак".

Москвичі вважали фаворитами себе, попри не надто переконливі виступи в чемпіонаті Росії. І треба було такому статися, що Баженов у першій же атаці відкрив рахунок. Діакате помилився при створенні штучного офсайду, росіянин прийняв м'яч, прибрав Несмачного і закрутив у дальній кут – 1:0. "Спартаківці" кинулися добивати і мали шанс забити вдруге. Після удару Бистрова м'яч із воріт виніс хтось із захисників.

Кияни побачили, що насправді суперник зовсім не грізний

"Динамо" приходило до тями хвилин 25. Потім кияни побачили, що насправді суперник зовсім не грізний. Легкий пресинг і чех Йіранек невдало віддає на бразильця Моцарта. Той запалює "свічку" у напрямку воріт Плетикоси. До м'яча поспішають двоє – форвард "Динамо" Бангура та голкіпер "Спартака" Плетикоса. Воротар щосили махнув ногою повз м'яч і легкого дотику Бангура вистачило, аби зрівняти рахунок.

Кияни увійшли в смак і забили вдруге. Саме до роздягальні. Алієв пройшов флангом, прострілив на Бангура, той пробив у дальній кут, але Плетикоса витягнув. На добиванні першим був Мілевський – 1:2.

Ледве почалася друга половина гри, як "Динамо" збільшило перевагу. Каддурі віддав прекрасний пас на хід Бангура, а Ісмаель прокинув м'яч між ніг Плетикосі. "Спартак" "скис" остаточно.

А "Динамо" впіймало кураж і грало в своє задоволення на очах 55 тис. глядачів. За 5 хвилин до кінця Йіранек вирішив спертися на Бангуру, але Ісмаель вже пробіг те місце. Форвард точно віддав у центр штрафного майданчика на Мілевського, а той невідпорно пробив у дальню "дев'ятку" – 1:4. Спересердя Плетикоса ледь не запустив м'ячем по Йіранеку.

На останніх секундах гри міг відзначитися також Кравець, що вийшов на заміну. Однак Артем влучив у штангу.

Після гри босси "Спартака" вказали на двері тренеру Станіславу Черчесову. Однак це не допомогло. У Києві "Спартак" був битий із тим самим рахунком – 4:1.

Кияни вийшли до групи Ліги чемпіонів, але далі не пройшли, драматично поступившись дома "Порту" – 1:2. Однак той сезон був одним із найуспішніших у "Динамо". Підопічні Юрія Сьоміна дійшли до півфіналу Кубка УЄФА, де поступилися донецькому "Шахтарю".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" у Москві познущалося над "Спартаком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі