субота, 19 вересня 2020 22:09

"Динамо" ледь перемогло аутсайдера чемпіонату

"Динамо" ледь перемогло аутсайдера чемпіонату
Микола Шапаренко (ліворуч) став головним героєм матчу. Фото ФК "Динамо"

Київське "Динамо" під керівництвом Мірчі Луческу здобуло другу перемогу в чемпіонаті, здолавши в себе вдома ФК "Львів" – 3:1. У киян відзначилися Циганков, Шапаренко і Супряга. У львів'ян – захисник Челич.

Напередодні матчу з "Гентом" румунський наставник киян вирішив поекспериментувати зі складом, випустивши на поле Цітаішвілі, Леднєва, Андрієвського та Шепелєва, які в нинішньому сезоні рідко з'являються зі стартових хвилин. Спробу можна визнати невдалою, бо в першому таймі "Динамо" лише двічі вдарило в площину воріт, та й то наприкінці тайму. Ще один такий експеримент із першим таймом і "Динамо" цілком може піти на перерву, поступаючись у рахунку.

Ледь почався другий тайм, як Циганков із пенальті відкрив рахунок, після фолу Кравчука на Супрязі. Здавалося, сюжет матчу далі піде по накатаній колії, але несподівано "Львів" відігрався, заштовхавши м'яч Бущану після кутового. Ніхто не знає, яким міг бути рахунок, якби не Микола Шапаренко. Схоже, в "Динамо" росте нова зірка. Микола перехоплював м'яч, розвивав атаки, а коли побачив безпомічність партнерів, сам забив чудовою дугою зі штрафного.

Шапаренко прехоплював м'яч, розвивав атаки, а коли побачив безпомічність партнерів, сам забив чудовою дугою зі штрафного

Здивував арбітр, який вилучив Міубі за удар рукою Циганкова в карному майданчику, але пенальті не призначив. Утім добре, що він цього не зробив. Якби кияни виграли завдяки двом пенальті, то не мали би впевненості перед "Гентом".

Нарешті показав старанність і завзяття Супряга. Було видно, що Владислав дуже хоче забити й неабияк старається. Кілька разів йому відверто не щастило, але пас на останній хвилині від Шапаренка був занадто ідеальним, щоби його змарнувати. Супряга забив і чекаємо від нього продовження гольової серії вже у західній Фландрії.

Без суттєвих помилок відіграла пара центральних захисників – Сирота-Забарний. Миколенко, дорвавшись до свого лівого флангу здійснив кілька вражаючих проривів, але жодного разу не довів справу до гольового пасу чи точного удару. У Бельгії багато можливостей прорватися не дадуть. Треба буде реалізувати те, що створиш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіс відмовився продавати Пиварича за 4 мільйони

Наступну гру "Динамо" проведе 23 вересня в раунді плей-оф Ліги чемпіонів. У Генті кияни зіграють із місцевим однойменним клубом.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" ледь перемогло аутсайдера чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі