четвер, 13 жовтня 2022 21:39

"Динамо" ганебно прощається з Лігою Європи, вдруге програвши "Ренну"

"Динамо" ганебно прощається з Лігою Європи, вдруге програвши "Ренну"
"Динамо" достроково вилетіло з Ліги Європи після домашньої поразки від "Ренна". Фото: ФК "Динамо"

Номінально домашній матч "Динамо" з "Ренном" мав відповісти на запитання, чи залишаться в українського клубу шанси на продовження боротьби в Лізі Європи. "Біло-синім" потрібна була лише перемога. Будь-який інший результат означав би, що кияни вилетять із другого за силою єврокубка ще за два тури до завершення групового етапу.

Тиждень тому команда Мірчі Луческу втратила нічию у Франції, пропустивши від суперників наприкінці зустрічі після грубої помилки Дениса Попова. Румунський наставник залишив у запасі Кендзьору, Кабаєва й вищезгаданого Попова. Замість них вийшли Тимчик, Гармаш і Сирота. Місце у воротах зайняв Руслан Нещерет, який став основним після серйозної травми Дениса Бойка.

Нещерету довелося кілька разів вступити в гру на самому старті поєдинку. "Ренн", як і сім днів тому, розпочав дуже активно й потужно. "Динамо" відповіло ударом Циганкова з-за меж штрафного майданчика. Манданда спокійно забрав м'яч після рикошету.

Луческу дуже не сподобався момент, коли Дубінчака візаві вдарив у ребра. Тренер активно висловив свої претензій арбітрам, бо ті побачили порушення правил з боку саме Владислава. Поки наставник апелював до рефері, динамівці ледь не пропустили гол. Пощастило, що м'яч після удару Буріжо пролетів зовсім поруч зі стійкою. В одній із наступних атак Гармаш перевірив пильність голкіпера, який відбив спробу на кутовий.

Загалом у першому таймі гра була рівною. "Ренн" мав невелику перевагу у володінні м'ячем, проте вона не була суттєвою. Кияни, на відміну від першого матчу між командами, сьогодні набагато частіше йшли вперед. Французька команда вирішила зіграти в Кракові прагматично. Нічия їх повністю влаштовувала, а в неділю буде важлива зустріч у чемпіонаті з "Ліоном".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" – "Ренн" і "Вадуц" – "Дніпро-1": де й коли дивитися матчі єврокубків

А друга половина почалася вже зі звичного пропущеного голу киянами. Крістофер Ву під час кутового залишив позаду Сироту й переправив м'яч повз Нещерета. Олександр навіть не добіг за гравцем, за якого саме він відповідав. Занадто просто команда Луческу дозволила гостям вийти вперед.

У наступних своїх атаках "Ренн" створив іще кілька нагод після стандартних положень. Теат не влучив у площину воріт буквально з кількох метрів. "Динамо" мало приречений вигляд. Попереду нічого не виходило. Наставник "біло-синіх" наважився на заміни, випустивши Ваната, Вівчаренка, Кабаєва й Андрієвського. Перріс і Діалло своїх шансів не дочекалися.

Усі намагання киян не призвели бодай до одного удару в площину воріт у другому таймі. "Ренн" був набагато ближче до другого голу, ніж "Динамо" до першого.

"Біло-сині" ганебно вилетіли з Ліги Європи, зазнавши вже чотирьох поразок поспіль у груповому раунді. Французька команда сьогодні ж оформила путівку до плейоф ЛЄ і розіграє перше місце в групі з "Фенербахче".

Тепер "Динамо" боротиметься за перепустку до плейоф Ліги конференцій. Для продовження боротьби в єврокубках киянам потрібно випередити АЕК, який після сьогоднішньої поразки від "Фенербахче" має три очки.

У завершальних турах групового етапу Ліги Європи "Динамо" зіграє вдома з турецьким клубом, а також на виїзді з кіпрським.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" ганебно прощається з Лігою Європи, вдруге програвши "Ренну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі