понеділок, 01 березня 2010 14:48

Дід Мороз запалив вогонь Олімпіади-2014 в Чорному морі

Дід Мороз запалив вогонь Олімпіади-2014 в Чорному морі

У день завершення Олімпіади у Ванкувері-2010 група російських дайверів запалила на дні Чорного моря олімпійський вогонь Сочі-2014.

Команда досвідчених водолазів під керівництвом Костянтина Богданова провела в Імеретинський бухті міста унікальну підводну операцію: на глибині 10 метрів було запалено символічний олімпійський вогонь як знак передачі естафети від ігор у Ванкувері.

Почесним гостем незвичайного заходу став Дід Мороз з Великого Устюга. Він одягнувся в підводне спорядження, залишаючись при цьому в своєму традиційному костюмі. Як розповів ІТАР-ТАРС керівник проекту Костянтин Богданов, "під об"єктивами підводних відеокамер  Дід Мороз особисто запалив олімпійський вогонь у спеціальній оправі у вигляді знайомого всім факела".

Оскільки Сочі - морське місто, російські дайвери пропонують частину майбутньої церемонії відкриття Олімпіади провести під водою, на дні Імеретинський бухти. На думку експертів-нирців, незвичайна церемонія може стати родзинкою майбутньої олімпійської церемонії.

Нагадаємо, що увечері 28 лютого (за київським часом вранці 1 березня) в канадському Ванкувері пройшла церемонія закриття зимової Олімпіади. Кращим результатом української збірної виявилося 5-е місце біатлоніста Андрія Дериземлі у спринтерській гонці.

За матеріалами turnir.com.ua, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Дід Мороз запалив вогонь Олімпіади-2014 в Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі